Există o mulțime de persoane care spun că ar trebui să găsești ceva care te pasionează „și nu vei mai lucra o zi toată viața ta”. Dacă urmați acest sfat, vă trăiți hobby-ul sau conduceți o afacere?
Este o afacere sau un hobby?
Nu toate afacerile se desfășurată cu normă întreagă sau pentru profit. Și nu orice hobby vă permite să câștigați bani. Dar când începeți să câștigați bani dintr-o joacă, poate deveni dificil să separați ceea ce a fost inițial un hobby de ceea ce face o afacere reală.
Ce se consideră a fi un hobby?
Un hobby e ceva care probabil poate dispărea fără a vă afecta drastic stilul de viață sau veniturile. S-ar putea să lucrați cu normă întreagă, ar putea chiar să vă plătească facturile, și totuși ar putea fi un hobby, nu o afacere.
Și dacă ceea ce aveți este un hobby, e perfect să fiți acolo unde sunteți acum. Lucrurile evoluează. Acum poți fi pasionat de un hobby și îl poți transforma într-o afacere. Mai târziu, te vei distra făcând în fiecare zi ceva care să te sprijine pe tine și familia ta.
Puteți vizita pagina noastră de servicii SEO sau ne puteți contacta dacă doriți servicii de link building sau advertoriale SEO.
Ce se consideră a fi o afacere?
O afacere este ceva care necesită mai multă atenție. Este posibil să fi pus „la bătaie” economiile, fondurile copiilor sau împrumuturile de la o bancă ori din familie.
Aveți un interes personal în a vă asigura că funcționează. Dacă tratați afacerea ca pe un hobby, vă creșteți nivelul de risc la cote periculoase.
Cum să vă transformați hobby-ul într-o afacere
Ați investit în hobby-ul dvs. cu intenția de a obține profit sau de a vă crește recunoaștarea? Este timpul să vă decideți dacă doriți să îl transformați într-o afacere, în mod oficial.
Fără un plan ferm în vigoare sau o foaie de parcurs pentru locul în care sperați să ajungeți, acest lucru poate face ca investițiile dvs. să nu mai fie controlate.
Dacă vă place să aveți doar o activitate secundară, care vă aduce un câștig modic, nu e nevoie să realizați o afacere completă.
Dar, dacă vă petreceți din ce în ce mai mult timp pe acel hobby pentru a face bani, iată cum să îl convertiți într-o mică afacere.
1. Stabiliți obiectivele
Probabil că lucrați la acest hobby de ceva timp și știți ce doriți de la el. Este timpul să transformăm acele idei, dorințe și idealuri în obiective acționabile. Puneți-vă aceste întrebări:
- ce sperați să realizați;
- cum arată succesul;
- cine este implicat;
- de ce resurse aveți nevoie.
Doriți să faceți suficient pentru a vă da demisia de la actualul loc de muncă? Doriți să urmăriți un proiect născut din pasiune? Doriți să conduceți o afacere cu prietenii și familia?
Răspunsurile la aceste întrebări vă ajută la inițierea gândirii critice necesare pentru a vă dezvolta afacerea. Servesc drept prim pas în dezvoltarea obiectivelor SMART.
Acestea vă pot ajuta să vă asigurați că dezvoltați pași strategici pentru a face ca afacerea dvs. în devenire să fie un succes.
2. Creați un plan de afaceri Lean
Stabilirea obiectivelor deschide, de asemenea, „ușa” dezvoltării unui plan Lean Business. Scrierea unui plan Lean este procesul perfect pentru cei care transformă un hobby într-o afacere reală.
Este rapid și ușor de completat, flexibil și nu necesită să dezvoltați fiecare secțiune a unui plan de afaceri tradițional, dacă nu aveți nevoie de el.
Întrucât aveți deja o ofertă de produse sau servicii, Planul Lean vă ajută să descrieți modul în care va funcționa sub formă de afacere.
Vă obligă să o consolidați într-o identitate de afaceri, ținând cont de piața pe care intrați, de potențialii concurenți și de ce cheltuieli, fluxuri de venituri și etape pe care trebuie să le atingeți.
Sunteți la început de carieră în afaceri. Nu vă faceți griji că nu veți face totul perfect de la început. Frumusețea unui plan Lean este că trebuie să înceapă ca o scurtă schiță a ceea ce vă așteptați.
Puteți reveni oricând mai târziu pentru rafinare și adaptare.
3. Contactați clienții actuali
Dacă v-ați vândut produsul sau serviciile ca parte a hobby-ului, aveți deja o bază de clienți. S-ar putea să merite să contactați persoanele cărora le-ați vândut deja produse sau servicii pentru a vă prezenta complet afacerea și pentru a le evalua interesul.
Aceasta poate fi o metodă ieftină pentru a vă testa ideea, pentru a obține câteva vânzări inițiale și chiar pentru a solicita recenzii pozitive ale clienților înainte de lansare.
Dacă nu aveți clienți, nu e nicio problemă. Puteți configura oricând alte metode pentru a vă testa ideea înainte de a o oficializa.
Rulați anunțuri, lansați o pagină de precomandă sau alăturați-vă forumurilor pentru a vă prezenta noua afacere.
Dacă faceți acest lucru devreme, puteți afla dacă hobby-ul dvs. ar trebui să rămână un hobby sau dacă are potențialul real de a avea succes ca afacere.
4. Alegeți un nume și înregistrați-vă la stat
Aveți nevoie de un nume pentru afacere deoarece aceasta are nevoie de identitate. Acesta poate fi numele dvs., numele copiilor sau ceva ce inventezi.
Alegeți ceva care funcționează pentru dvs. Puteți adăuga oricând un nume DBA (Doing Business As) dacă lucrurile evoluează conform așteptărilor.
Apoi, trebuie să vă înregistrați la stat. Mulți oameni fac acest lucru pe cont propriu. Nu e complicat, dar vă recomandăm să vă consultați cu cei în măsură să vă îndrume pentru a elabora un plan.
Mențineți înregistrarea actualizată.
5. Puneți-vă finanțele în ordine
În calitate de proprietar de afacere, trebuie să știți câți bani cheltuiți, câți bani intră și numerarul disponibil.
Aveți o serie de opțiuni. Puteți urmări lucrurile manual printr-o foaie de calcul, puteți angaja un contabil sau puteți investi în instrumente de contabilitate cloud.
Este înțelept să vă configurați procesele contabile chiar de la început. Dacă puteți, încercați să vă administrați singuri contabilitatea (și să o faceți constant).
Cel puțin, până când afacerea dvs. ajunge la un punct în care puteți externaliza activitatea către un contabil profesionist.
Atunci când externalizați, asigurați-vă că selectați un contabil în temă și care este familiarizat cu serviciile de consiliere. În plus, este necesar să fie capabil să vă prezinte informațiile în mod digital.
6. Obțineți un cont bancar de afaceri
Aveți nevoie de un cont bancar de afaceri pentru a separa finanțele personale de cele de afaceri. Chiar dacă decideți că „afacerea” dvs. este un hobby, e o idee bună să păstrați sumele separat, astfel încât să știți cât vă costă hobby-ul.
De asemenea, vă recomandăm să obțineți carduri de credit pentru afaceri. Nu pentru a acumula datorii, ci pentru a putea percepe cheltuielile comerciale care apar și pentru a vă gestiona fluxul de numerar plătind acele cheltuieli doar o dată pe lună.
Un alt avantaj al cardurilor de credit este dat de punctele de recompensă. Compania dvs. ar putea acumula puncte pe care le puteți converti în rambursări pentru a ajuta la acoperirea costurilor.
Acum puteți trece de la hobby la afaceri în orice moment
Aveți elementele de bază din ceea ce face ca o afacere să fie o afacere. Trebuie să faceți mult mai multe pentru a vă transforma afacerea în una de succes.
Dacă acoperiți aceste elemente de bază nu vă lipsește nimic fundamental.
Cel mai bun lucru pe care îl puteți face aici este să vă revizuiți Planul Lean. Începeți să dezvoltați un plan structural pentru a vă dezvolta afacerea.