Atracții TuristiceInformații TurismUnde Călătorim

Baia Mare

Informații și Prezentare

Baia Mare, informații și prezentare – oraşul Baia Mare, amplasat la poalele Munţilor Gutai, atestat că un important centru minier încă din 1329, sub numele de Civitas Rivuli Dominarum, a primit, din 1469, dreptul de a-şi construi ziduri de apărare şi bastioane. Din fortificaţiile din acea perioadă mai dăinuie Bastionul Măcelarilor. Vizitați site-ul partenerului nostru Cazare Brașov, un website de prezentare turism și cazare.

Centrul vechi al aşezării este dominat de Turnul lui Ştefan, cu o înălţime de 50 m, construit între 1445 şi 1468 în cinstea victoriei lui Iancu de Hunedoara în battalia de la Ialomiţa. Piaţa, mărginită de numeroase edificii în stil baroc, recent restaurate, este locul favorit de promenade al localnicilor.

Iancu de Hunedoara a început să construiască în Baia Mare un castel pentru soţia sa Elisabeta. Castelul a fost finalizat în anul 1468 de Matei Corvin. Doar o anexă a acestui castel – Casa Iancu de Hunedoara s-a păstrat până în zilele noastre. De asemenea, alte clădiri ale oraşului amintesc de îndelungată istorie a locului:

  • biserica romano – catolică Sfântul Anton,
  • biserica barocă Sfânta Treime a fostei mănăstiri iezuite (1717 – 1720),
  • biserica de lemn din 1630, construită de meşterii populari din satul Chechis,
  • strămutata în anul 1939 în cadrul Muzeului Etnografic în aer liber de pe Dealul Floriilor,
  • fosta mănăstire a minorităţilor (1734), Monetăria (1734 – 1738), care adăposteşte secţia de arheologie şi istorie a Muzeului Judeţean Maramureş,
  • Biserica Reformată (1792) şi fostul Cazinou (1834).

Business

Articole și documentații din diverse domenii de activitate. Suntem specializați în servicii de optimizare SEO, promovare și servicii de link building. Compania noastră deține peste 90 de website-uri din diverse domenii de activitate.

Articole recomandate

Back to top button