AfaceriMarketingȘtiri

Blocaj mental, recunoașteți aceste 10 sincope în gândirea creativă?

Nu lăsați vechile abordări să vă oprească din găsirea unor noi perspective de a vedea lucrurile

Blocaj mental, recunoașteți aceste 10 sincope în gândirea creativă? Să descoperim împreună cum putem depăși situațiile puțin mai speciale.

Blocajele mentale frustrante se întâmplă adesea atunci când încercați să rezolvați o problemă dificilă. Sau când vreți să începeți noi afaceri, să atrageți atenția asupra afacerii sau să scrieți un articol de blog interesant.

În aceste situații gândirea creativă este crucială.

Cum trebuie să depășiți un blocaj mental creat artificial

Procesul de obținere al conținutului ideal se rezumă la schimbarea perspectivei dvs. Încercați să vedeți lucrurile mai diferit decât le vedeți în prezent.

Oamenilor le place să numească acest procest „gândire outside of the box”, dar este un mod mai greșit de a privi lucrurile. Trebuie să vă dați seama că nu există nicio „cutie” din care trebuie să ieșiți.

Vă creați propriile „cutii imaginare” pur și simplu trăindu-vă viața. Acceptați anumite lucruri ca fiind „reale” atunci când sunt la fel de iluzorii ca și convingerile unui paranoic.

Diferența este că suficient de mulți oameni sunt de acord că anumite concepte create de om sunt „reale”, deci sunteți privit ca „normal”.

Acest lucru este bun pentru societate, în general. Însă acest tip de consens de necontestat inhibă abilități creative naturale. Indiferent de modul în care definești creativitatea.

Decât să căutați modalități de a inspira creativitatea mai bine realizați adevărul.

Sunteți deja capabil de gândire creativă în orice moment. Trebuie doar să îndepărtați zidurile (sau cutiile) mentale imaginare pe care le-ați adunat pe parcurs.

Ce este un blocaj mental?

Un blocaj mental vă împiedică să vă accesați abilitățile creative naturale. Simțiți că nu vă îndepliniți sarcinile cum ar trebui. În loc să vă simțiți inspirați și entuziaști vă simțiți sleiți de puteri creatoare.

Când îți pui la îndoială deciziile e o modalitate rapidă de a-ți da seama că ai un blocaj mental. Dacă nu ai fi blocat creativ, te-ai simți încrezător în alegerile și abilitățile tale de a scrie, de a crea.

Blocajele mentale vă pot împiedica să finalizați un proiect sau chiar să îl începeți.

Ce cauzează blocajele mentale?

O varietate de circumstanțe pot cauza blocajele mentale. Însă, un blocaj mental apare, de obicei, atunci când ții mult la rezultatul unei situații.

Gândiți-vă astfel: atunci când nu vă pasă de ceva, nu există motive de îngrijorare. Nu aveți o preferință cu privire la aspectul unui proiect finalizat? E mult mai ușor să treceți de la o sarcină la alta și să finalizați proiectul.

Cu toate acestea, atunci când ții foarte mult la ceva (calitatea scrisului), e mult mai ușor să te blochezi. Când miza este mare, din nou cresc șansele de blocaj mental.

Cum puteți trece peste un blocaj mental

Am pregătit o listă cu 10 moduri obișnuite de a ne suprima abilitățile creative naturale. Ne ajută să realizăm că toate acele bariere aflate în calea unei idei bune sunt doar în mintea noastră.

1. Încercarea de a găsi răspunsul „corect”

Unul dintre cele mai grave aspecte ale educației formale este concentrarea pe răspunsul corect la o anumită întrebare sau problemă.

Evident, această abordare ne ajută să funcționăm ca societate. Însă, dăunează gândirii creative deoarece problemele din viața reală sunt ambigue. Există adesea mai multe răspunsuri „corecte”.

Cel de-al doilea răspuns cu care veniți ar putea fi mai bun decât primul.

Multe dintre următoarele blocaje mentale pot fi întoarse pentru a dezvălui modalități de a găsi alte răspunsuri la orice problemă dată.

Încercați să reîncadrați problema în mai multe moduri și căutați răspunsuri diferite. Acceptă răspunsuri la întrebări ambigue inerente în mai multe moduri diferite.

2. Gândirea logică

Viața reală nu este doar ambiguă, ci este adesea ilogică până la nebunie.

Abilitățile de gândire critică bazate pe logică sunt unele dintre principalele noastre puncte forte în evaluarea fezabilității unei idei. Pe de altă parte, este adesea inamicul gândurilor cu adevărat inovatoare.

Pentru a scăpa de constrângerile propriei minți logice trebuie să gândim metaforic.

Gândirea metaforică funcționează pentru că acceptăm ideile ca fiind adevărate fără a ne gândi la asta. Când vă dați seama că „adevărul” este adesea simbolic descoperiți că sunteți liber să veniți cu alternative.

3. Respectarea regulilor

O modalitate de a vedea gândirea creativă este să o privim ca pe o forță distructivă.

Rupeți regulile adesea arbitrare pe care vi le-au stabilit alții. Întrebați-vă „de ce” sau „de ce nu” ori de câte ori vă confruntați cu modul în care „toată lumea” face lucrurile.

Evident, este mai ușor de spus decât de făcut. Oamenii vor apăra adesea regulile pe care le respectă chiar și în fața dovezilor că acea regulă nu funcționează.

4. A fi practic

La fel ca logica, a fi practic e extrem de important atunci când vine vorba de a lucra ca scriitor profesionist. Deseori înăbușă ideile inovatoare înainte ca acestea să poată „înflori” în mod corespunzător.

Nu permiteți editorului să intre în aceeași cameră cu artistul interior. Încercați să nu evaluați fezabilitatea reală a unei abordări până când nu ați permis ca aceasta să existe.

Petreceți timp întrebându-vă „ce-ar fi dacă” cât mai des posibil. Pur și simplu lăsați-vă imaginația să „zburde” unde vrea. S-ar putea să descoperi o idee nebună care este atât de practică încât nimeni nu s-a gândit la ea până acum.

5. Joaca nu este muncă

A lăsa mintea să se joace este probabil cel mai eficient mod de a stimula gândirea creativă. Totuși, mulți oameni încă separă jocul de muncă.

În zilele noastre, oamenii ce pot veni cu idei și soluții grozave sunt cei mai răsplătiți din punct de vedere financiar. Pe de altă parte, „albinele lucrătoare” sunt adesea angajate în beneficiul gânditorilor creativi.

Cu siguranță ați auzit deja expresia „work hard, play hard”. Tot ce trebuie să realizezi e că vorbim de același lucru ca în cazul unui gânditor creativ.

6. Nu este treaba mea, abordarea ce poate duce la blocaj mental

Într-o eră de hiperspecializare, cei care explorează cu fericire domenii ale vieții și cunoștințelor complet lipsite de legătură sunt cei care văd cel mai bine că totul este legat.

Sigur, trebuie să cunoașteți lucrurile specializate din domeniul dvs. Dar, dacă vă priviți mai degrabă ca explorator decât ca un executant, s-ar putea să descoperiți lucruri nebănuite.

7. A fi o persoană „serioasă”

Cea mai mare parte din ceea ce ne ține civilizați se reduce la conformitate, consistență, valori și da, gândindu-ne la lucruri la fel ca toți ceilalți.

Nu este nimic în neregulă cu asta. Dar dacă poți accepta mental că de fapt nu este altceva decât gândirea de grup care ajută o societate să funcționeze poți să-ți dai voie să întorci ceea ce este acceptat și să „scuturi” iluziile.

Liderii, de la faraonii egipteni la împărații chinezi și regalitatea europeană, s-au consultat cu proștii sau cu bufonii de curte atunci când se confruntau cu probleme serioase.

„Nebunului” îi era permis să spună adevărul, fără consecințele obișnuite care veneau odată cu rostirea blasfemiei, naivitatea sau provocarea convențiilor sociale înrădăcinate.

Acordați-vă permisiunea de a elimina acest blocaj mental. Vedeți lucrurile așa cum sunt cu adevărat.

8. Evitarea ambiguității

Ne dăm seama rațional că majoritatea situațiilor sunt ambigue într-o oarecare măsură. Deși împărțirea situațiilor complexe în albe sau negre poate duce la dezastru, totuși o facem.

Este o caracteristică înnăscută a psihologiei umane de a-și dori certitudinea. Însă, gânditorul creativ este cel care respinge falsul confort al clarității atunci când nu este cu adevărat necesar.

Ambiguitatea este prietena ta dacă dorești să inovezi.

Faptul că majoritatea oamenilor se simt inconfortabili explorând incertitudinea vă oferă un avantaj. Atâta timp cât puteți îmbrățișa ambiguitatea în loc să fugiți de ea veți avea de câștigat.

9. A greși este un lucru rău

Nu ne place să greșim și totuși greșelile ne învață cele mai multe lucruri. Thomas Edison a greșit de peste 1.000 de ori înainte de a face corect becul. Cea mai mare forță a lui Edison era că nu se temea să greșească.

Cel mai bun lucru pe care îl facem este să învățăm din greșelile noastre. Însă, trebuie să ne „eliberăm” pentru a face acele greșeli, în primul rând.

Încercați ideile dvs. și vedeți ce se întâmplă. Luați ceea ce învățați și încercați altceva. Întrebați-vă care este cel mai mare rău care se poate întâmpla dacă greșiți.

Veți găsi adesea că beneficiile erorii depășesc cu mult eventualele efecte adverse.

10. Nu sunt o persoană creativă, cauză pentru un blocaj mental

A-ți nega propria creativitate înseamnă a nega că ești o ființă umană.

Toți suntem creativi fără limite, dar numai în măsura în care ne dăm seama că ne creăm propriile limite cu modul în care gândim. Dacă îți spui că nu ești creativ, devine adevărat.

Oprește blocajul mental.

În acest sens, trezirea propriei creativități e similară cu calea găsită de cei ce caută iluminarea spirituală. Sunteți deja iluminat, la fel cum sunteți deja creativ.

Trebuie doar să vă eliminați toate amăgirile înainte de a le putea vedea.

Recunoașteți că sunteți inerent creativ. Mai apoi, începeți să dărâmați celelalte bariere pe care le-ați permis să vi se creeze în minte.

Business

Articole și documentații din diverse domenii de activitate. Suntem specializați în servicii de optimizare SEO, promovare și servicii de link building. Compania noastră deține peste 90 de website-uri din diverse domenii de activitate.

Articole recomandate

Back to top button