MarketingȘtiri

Cele 5 întrebări care trebuie puse înainte de un rebranding

Știri noi
  • Identitate îmbătrânită
  • O nouă conducere
  • Extinderea bazei de public
  • Achiziția de afaceri
  • Adaptarea la valori și tendințe

Majoritatea întreprinderilor mici se stabilizează în doi-trei ani. Atunci încep să fie profitabile și să devină mai familiare publicului.

O companie construiește o imagine de marcă pentru a deveni o voce distinctă pe piață. Este, de asemenea, una cu care oamenii se vor familiariza și se vor conecta.

Cu toate acestea, pe măsură ce timpul trece, este esențial ca orice business să se schimbe în cele din urmă și să o facă la momentul potrivit și cu abordarea corectă.

La urma urmei, este reputația lor în joc.

Ce înseamnă să schimbați marca?

Rebranding-ul este o strategie de marketing în care o companie își schimbă numele, sigla și alte aspecte ale identității mărcii.

Acesta își propune să îmbunătățească imaginea, reputația și performanța unui brand. Ar trebui să cunoașteți cele două tipuri de rebranding. Permiteți-ne să explicăm tipurile și întinderea lor:

1. Rebrand parțial

Această opțiune este potrivită pentru companiile care intenționează să creeze revizuiri minore ale modului în care se prezintă publicului.

Poate veni sub forma unui nou logo sau a altor modificări simple care au ca scop împrospătarea unei identități. Rebranding-urile parțiale păstrează în continuare majoritatea valorilor stabilite ale mărcii.

2. Rebrand total

Pentru acest tip, vă puteți aștepta la o revizuire sau la un mare schimb în ceea ce privește aspectul și operațiunile.

Modificările majore ale identității includ schimbarea estetică, scopul și direcția. Rebranding-urile totale se întâmplă, de obicei, în cazul fuziunilor sau chiar la schimbarea unor lideri.

De ce să schimbați marca?

Motivul din spatele strategiilor de rebranding variază, dar aici sunt unele dintre cele mai frecvente:

  • identitate îmbătrânită;
  • nouă conducere;
  • extinderea bazei de public;
  • achiziția de afaceri;
  • adaptarea la valori și tendințe.

Indiferent dacă doriți o revizuire sau o simplă reproiectare a logo-ului, cheia unui rebrand de succes este sincronizarea.

Aceasta este o strategie pentru un angajament și o implicare sporită. Există câteva motive care conduc la această decizie.

Este esențial să știți când să vă reîmprospătați marca, dar este un proces complex pe care trebuie să-l evaluați cu atenție.

Întrebări de pus înainte de rebranding

Acest articol vă va arăta 5 întrebări utile pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru rebranding.

1. S-au schimbat clienții noștri și nevoile lor?

Indiferent de aspectul pe care intenționați să îl modificați, asigurați-vă că este conceput pentru persoanele care vor achiziționa și susține marca dvs.

Este o idee bună să începeți evaluarea schimbărilor de personalitate.

Vedeți, studierea personalității cumpărătorului nu se aplică doar atunci când lansați o nouă afacere pentru investitori. Persoanele trebuie verificate în mod regulat pentru a asigura eficiența în fiecare campanie și, în cele din urmă, în vânzări.

Întotdeauna luați în considerare publicul. Uitați-vă la cât de mult s-a schimbat de când v-ați lansat afacerea. Puteți efectua interviuri sau chiar sondaje către grupul dvs. existent de consumatori.

Acest lucru oferă o idee despre ce tip de ton și mesaj va conta. Știind abordarea corespunzătoare într-un mod care să rezoneze cu publicul, vă permite să îi informați și să îi angajați în mod eficient.

2. Ce problemă ar trebui să rezolve această inițiativă?

Ați pierdut clienți? Concurentul se descurcă mai bine decât dvs.? Compania se află în stagnare? Indiferent de problemele cu care vă confruntați acum, identificarea acestora va face strategia dvs. mai semnificativă.

Acestea vă motivează să vă reîmprospătați marca și să utilizați punctele de convergență pentru a vă ghida procesul.

Acest lucru se aplică în principal mărcilor care intenționează să întreprindă o campanie completă de rebranding.Poate implica pivotarea și oferirea de noi produse.

3. La ce schimbări de piață ar trebui să fim atenți?

Industria dvs. începe să cotească spre platforme digitale sau AI? Intenționați să vă extindeți piața în țări care au culturi diferite? Este important să fiți atenți la piața în care vă aflați.

Un exemplu excelent de rebranding al unei companii a fost MasterCard. Și-au reproiectat marca de brand într-un logo plat în 2018.

Au optat pentru ceva care s-a tradus mai bine la utilizarea digitală și au scăpat de dungile dintre cercurile din logo-ul lor. Această mișcare a creat un design modern și fără probleme, ce surprinde.

De asemenea, putem lua KFC ca un alt exemplu. Lanțul de fast-fooduri este cunoscut cel mai bine pentru puiul lor prăjit.

Compania a oferit mâncăruri chinezești în meniul din Beijing. Există și alte modalități de a adapta marca la ceva care vă va ajuta să vă conectați cu mai mulți oameni.

4. Noua variantă va rezista bine?

Dezangajarea este o etapă inerentă în orice ciclu de viață al afacerii. Cu toate acestea, puteți încetini marșul către această parte cu o strategie bună.

Există câteva trucuri pe care le puteți face pentru a învăța cum să construiți un brand care să dureze.

În primul rând, doriți să evitați să vă dedicați tendințelor, deoarece acestea sunt adesea efemere și sunt potrivite doar pentru o perioadă scurtă de timp.

O afacere trebuie să fie adaptabilă la nevoile consumatorilor și la climatul economic. În plus, puteți crea o afacere și mai durabilă, concentrându-vă pe loialitatea și accesibilitatea clienților.

Un truc util pe care îl puteți folosi pentru a vă crește șansele de a crea un brand durabil este să rămâneți la curent cu indicatorii cheie de performanță.

Eliminați din lista de verificare metode pe care nu le puteți măsura corect.

Pentru companiile mici e esențial să cheltuiască fiecare ban cu înțelepciune, pe măsură ce continuă să dezvolte afacerea. O privire bună asupra eficacității vă permite să creați o strategie bazată pe date, de o mie de ori mai bună decât cea pe presupuneri.

5. Design-ul este similar cu cel al concurenților?

Atunci când trimiteți o propunere de rebranding a unei companii existente, este crucial să verificați asemănările cu concurenții direcți și alte mărci.

Ajută la diminuarea riscului de confuzie printre consumatori.

Asigurarea originalității vă ajută să evitați procesele nedorite pentru plagiat și alte cazuri legate de drepturile de autor.

Luați, de exemplu, Sears, un lanț de magazine ce și-a reproiectat sigla în 2019. Pentru public, sigla Sears din 2019 ar fi semănat foarte mult cu sigla Airbnb.

Puteți evita procesele costisitoare din instanță și vă puteți îmbunătăți cota când veniți cu o strategie de branding care este diferită de oricare alta.

Concluzie

Răspundeți la aceste întrebări și sunteți gata să vă schimbați afacerea. Avem pregătite și câteva sfaturi pe care le puteți folosi pentru îndrumare:

  1. începeți în forță: inițiativa de rebrand trebuie introdusă într-un mod remarcabil. Este o idee bună să începeți o campanie pentru a face oamenii conștienți de schimbările mărcii. Acesta e un mod prin care vă puteți reasigura clienții existenți că sunteți în continuare aceeași companie;
  2. fiți consecvenți: coerența mărcii trebuie confirmată. Puteți părea familiari în ciuda schimbării imaginii prin ton și limbaj. Vă permite să păstrați clienții, chiar să determinați creșterea veniturilor cu 33%.

Advertoriale

Articole și documentații din diverse domenii de activitate. Suntem specializați în servicii de optimizare SEO, promovare și servicii de link building. Compania noastră deține peste 90 de website-uri din diverse domenii de activitate.

Articole recomandate

Back to top button