AfaceriȘtiri

Cum să construiți o strategie robustă de securitate cibernetică?

Protejarea datelor cu caracter personal reprezintă un standard în mediul online

Fiecare companie are responsabilitatea de a proteja informațiile valoroase pe care le dețin în legătură cu organizația, personalul și clienții lor. Din acest motiv, gestionarea securității documentelor la locul de muncă este extrem de importantă.

Chiar dacă aveți deja o politică de securitate cibernetică, trebuie să continuați să revizuiți și să vă îmbunătățiți securitatea datelor pentru a vă asigura că este eficientă.

Iată șapte considerente care vă vor ajuta să vă rafinați strategia de securitate cibernetică pentru a vă asigura că este cât mai robustă.

Hackerii nu vizează doar afacerile mari

Nu doar companiile internaționale mari sunt victimele criminalilor cibernetici și a hackerilor. Deși aceste încălcări de nivel înalt fac ca știrile să apară atunci când se întâmplă, acest lucru nu înseamnă că sunt singurele victime.

Realitatea este că infractorii cibernetici vizează adesea organizații mai mici. Ele au de obicei mai puține resurse pentru a le dedica rezilienței cibernetice.

De fapt, un sondaj privind încălcarea securității cibernetice din 2019 a constatat că 31% dintre microîntreprinderi și întreprinderi mici au identificat o încălcare sau un atac de securitate cibernetică în ultimele 12 luni.

Consecințele pe termen lung pot fi de anvergură. În special, în ceea ce privește pierderea veniturilor viitoare și daunele aduse reputației.

IMM-urile pot învăța multe de la marile afaceri

Cu resurse interne considerabile pentru a produce politici robuste de securitate cibernetică, care includ identificarea încălcărilor, recuperarea în caz de dezastru și planuri de continuitate a afacerilor, marile companii demonstrează adesea cele mai bune practici în combaterea amenințărilor cibernetice.

Cu toate acestea, este important ca întreprinderile mai mici să înțeleagă că pot compensa lipsa bugetului și a expertizei strategice. Dimensiunea lor redusă le fac mai agile și mai receptive.

În echipele mai mici este posibil să se aducă modificări semnificative proceselor, procedurilor și infrastructurii rapid și eficient.

La urma urmei, pur și simplu nu există același număr de persoane cu care să se consulte, să se antreneze sau să se administreze.

Fii proactiv, nu reactiv

Adevărata rezistență vine din a fi proactiv, mai degrabă decât reactiv.

O abordare orientată spre viitor poate ajuta la minimizarea riscurilor. Chiar poate contracara unele dintre tehnicile comune utilizate de hackeri.

Cel mai bun mod de a fi proactiv este să încorporezi un program de testare regulat în politicile tale de securitate cibernetică.

Acest lucru poate suna ca o acțiune uriașă. Nu este cazul. Un bun consultant în securitatea informațiilor își va putea adapta serviciile nu numai pentru a se potrivi industriei, ci și pentru bugetul dvs. în multe cazuri.

Evaluări ale vulnerabilității

Unul dintre cele mai bune locuri pentru a începe atunci când intenționați să stabiliți sau să dezvoltați o politică de securitate cibernetică este evaluarea vulnerabilității.

În termeni simpli, o evaluare a vulnerabilității este ca verificarea faptului că ușile și ferestrele casei dvs. sunt blocate la sfârșitul fiecărei zile.

Este un test relativ simplu. Poate fi efectuat pe un sistem în orice moment al zilei. Poate fi programat pentru o anumită oră pentru a se potrivi cel mai bine nevoilor unei companii.

Instrumentele de evaluare a vulnerabilității sunt ușor disponibile.

Avantajul acestora, în special pentru întreprinderile mici, este că sunt rapide. Tot ce trebuie făcut este să introduceți detaliile dispozitivelor sau aplicațiilor web care trebuie evaluate și așteptați rezultatele.

Instrumente de evaluare a vulnerabilității

În timp ce orice membru al unei companii poate efectua o operațiune de testare a vulnerabilității, este posibil ca întreprinderile mici să nu aibă angajați cu cunoștințe sau timp pentru a efectua aceste evaluări în mod eficient.

Mai mult, cei familiarizați cu un sistem sau rețea pot fi orbiți de faptul că sunt prea familiarizați pentru a vedea probleme noi în propriul lor sistem.

Dacă evaluarea vulnerabilității nu este corect stabilită la început, aceasta poate oferi o falsă asigurare. Deoarece testul este efectuat automat, scanarea va căuta numai acolo unde a fost direcționată să privească.

Abordarea corectă a unei evaluări a vulnerabilității poate fi o provocare. Însă, folosirea unui profesionist cu experiență vă va asigura că instrumentul este utilizat cu un efect maxim. Veți primi o imagine exactă și actualizată a stării dvs. de vulnerabilitate.

De asemenea, aceștia vor putea oferi îndrumări cu privire la modul de abordare a problemelor identificate. În cele din urmă, acest lucru va oferi o valoare mai bună.

Testarea penetrării

O evaluare a vulnerabilității „vă verifică ușile și ferestrele”. Testul de penetrare le deschide pe cele care arată puțin slab, explorând interiorul și identificând locația obiectelor de valoare din interior.

De asemenea, examinează grădina, gardul perimetral și cartierul în care locuiți. Folosiți experiența și expertiza pentru a vă imagina cum un intrus s-ar apropia de țintă. Sperăm că ați înțeles analogia.

Spre deosebire de o evaluare a vulnerabilității, testarea penetrării este efectuată manual de către un profesionist instruit în securitate cibernetică.

Testul de penetrare simulează încercarea unui hacker din lumea reală de a avea acces la date confidențiale. Din acest motiv, procesul este uneori cunoscut sub numele de „hacking etic”.

Rezultatul unui test de penetrare ar trebui să fie un raport detaliat despre punctele forte și punctele slabe ale sistemului dvs. Expertul trebuie să ofere în același timp recomandări despre cum să îmbunătățiți securitatea sistemului pe baza acestor constatări.

Având în vedere implicarea umană și raportul cuprinzător care vine la sfârșitul unui test de penetrare, costul unui test de penetrare este mai mare decât cel al unei evaluări a vulnerabilității.

Este important să ne gândim mai degrabă la valoare decât la cost.

Dacă investiți în securitatea cibernetică, strategia dvs. ar trebui să se fundamenteze pe baze de date sigure.

Program regulat de testare

Folosirea testelor automate și manuale în tandem va oferi cea mai utilă informație actualizată pentru a vă conduce strategia viitoare.

Ambele ar trebui să fie pe deplin încorporate într-o politică de securitate cibernetică pentru a se asigura că apărările sunt actualizate și îmbunătățite continuu ca răspuns la noi amenințări.

Concluzie

Securitatea cibernetică ar trebui să fie pe fiecare agendă a ședințelor și testarea riguroasă vă va asigura că vă veți folosi resursele în mod eficient.

În contextul daunelor financiare și reputaționale ale unei încălcări, crearea unui program de testare în strategia dvs. reprezintă o investiție solidă.

Toate acestea vor ajunge standarde obligatorii, iar evoluția reglementărilor GDPR confirmă acest lucru.

Business

Articole și documentații din diverse domenii de activitate. Suntem specializați în servicii de optimizare SEO, promovare și servicii de link building. Compania noastră deține peste 90 de website-uri din diverse domenii de activitate.

Articole recomandate

Back to top button