AfaceriMarketing

Cum să faci un videoclip bun pentru afacerea ta?

Marketingul video a devenit un "must-do" pentru întreprinderile mici. Dar ce face un videoclip bun?

De la înființare, companiile de pe platforma populară de finanțare participativă Kickstarter au strâns 2.726.774.184 dolari de la peste 115.250 de susținători.

Proiectele variază de la gadget-uri tehnologice noi la organizații non-profit, startup-uri și multe altele. Deși diferă în funcție de gen, aproape toți creatorii și companiile finanțate cu succes au un lucru în comun. Un videoclip bine executat.

Pur și simplu, videoclipurile sunt exemplul viitorului marketingului de conținut. Un videoclip bun poate deveni viral. Vă poate explica produsul sau serviciul. Poate viza anumite categorii de public și, cel mai important, poate oferi credibilitate.

Bugetele diferite pot aduce aceleași rezultate

Cu câțiva ani în urmă, companiile produceau reclame cu agenții de publicitate pe bugete cuprinse între 500.000 USD și aproape 2 milioane USD. Asta pentru un spot de aproximativ 30 de secunde.

În zilele noastre, startup-urile mici și alte organizații își pot permite videoclipuri de înaltă calitate prin intermediul agențiilor creative, companiilor de producție, freelancerilor și uneori chiar intern.

Toate, într-un buget de marketing restrâns. Videoclipurile pot fi una dintre cele mai atractive tactici de marketing pe care o afacere le poate folosi, din mai multe motive.

Beneficiile conținutului video

În primul rând, platformele precum YouTube sunt extrem de puternice. Potrivit statisticilor, YouTube generează miliarde de vizionări în fiecare zi. Aceasta înseamnă că, atunci când o companie plătește pentru a-și promova videoclipul pe YouTube, nu plătește doar pentru găzduire.

Se plătește pentru baza de utilizatori masivă pe care YouTube o are.

Pentru datele extinse pe care le are despre fiecare utilizator. YouTube va reda anumite reclame pe baza istoricului vizionărilor unui utilizator. Datorită faptului că este un produs Google, se poate integra și cu AdWords.

Cu oamenii care urmăresc sute de milioane de ore de videoclipuri pe YouTube în fiecare zi, un videoclip realizat cu atenție, cu amestecul potrivit de divertisment și informații, are șanse mari să fie văzut de mii, chiar milioane de oameni.

Unele companii s-au angajat chiar să realizeze videoclipuri complet lipsite de legătură cu produsul lor, doar de dragul de a construi un public valoros.

Alternative de distribuire

Și apoi este Facebook. Pe măsură ce un utilizator folosește Facebook, videoclipurile sunt redate automat. Aceasta înseamnă că anunțurile de pe Facebook pot plasa videoclipul unei companii în fața unui public uriaș pe baza intereselor, domeniilor de lucru și a altor informații conținute în profilul unui utilizator.

Un grup specific de oameni consideră că videoclipul dvs. este suficient de interesant pentru a-l împărtăși? Acesta are potențialul de a crea un efect de „bulgăre de zăpadă”. Apare posibilitatea de a deveni viral.

Pe de altă parte, credibilitatea este pusă la îndoială atunci când o companie nu are un videoclip sau chiar mai rău, atunci când are un videoclip slab.

Oricine își poate permite un DSLR în zilele noastre. Practic, nu există nicio scuză pentru un videoclip de calitate scăzută și tremurător. Nu numai că un videoclip profesionist și eficient poate reflecta compania dvs. în ansamblu, dar poate și să vă jeneze concurenții care sunt încă blocați în trecut.

Ce face un videoclip bun?

După cum am menționat, un videoclip de calitate slabă este fără scuze în zilele noastre. De asemenea, ar trebui să cuprindă tot ceea ce reprezintă marca dvs. Înseamnă să folosiți în mod adecvat culorile, grafica, tipurile de caractere și multe altele.

Dacă un videoclip include imagini live-action, este important să nu tăiați mențiunile echipei dvs. de producție și de creație. Deși orice amator poate face imagini frumoase cu camera în zilele noastre, doar un echipaj performant poate filma cu succes o piesă coerentă.

Din fericire, există acum mai multe platforme care pot ajuta startup-urile să adune o echipă fără a fi neapărat nevoie să apeleze la bugete mari.

Anumite stiluri de videoclipuri tind, de asemenea, să funcționeze mai bine într-un cadru online decât altele. Deși există o mulțime de alte stiluri, comedia este alegerea obișnuită printre cei care doresc să devină virali.

Videoclipurile comice pot acționa adesea ca divertisment independent. Potențialul lor de a se transforma și de a deveni virale este mai mare.

Companii precum Old Spice, Burger King și Volkswagen au ales să meargă pe această cale. Au obținut un succes major. Din nou, un videoclip poate reprezenta compania dvs. în ansamblu.

Inclusiv, creativitatea și originalitatea sa. Comedia este adesea o reprezentare excelentă a acestui lucru.

Deși nu ar trebui să fie singurul instrument din „arsenalul” de marketing al unei companii, un videoclip vă poate ajuta să vă ridicați marca peste concurență. De aceea este un mediu pe care companiile nu își permit să îl ignore.

Concluzie

Dacă nu aveți un manager de marketing creativ, e suficient ca acesta să știe de instrument. În piața actuală există diferiți profesioniști. În funcție de buget și obiective aveți și o mare posibilitate de a alege.

Avem o recomandare pe final. Agențiile mari și dedicate pot solicita bugete exagerate. Însă, după cum arată istoria publicității video, cele mai epice spoturi sunt create de agenții tinere, cu o viziune care poate sparge tipare.

Poate ar fi potrivită o astfel de abordare și pentru afacerea pe care o aveți.

Advertoriale

Articole și documentații din diverse domenii de activitate. Suntem specializați în servicii de optimizare SEO, promovare și servicii de link building. Compania noastră deține peste 90 de website-uri din diverse domenii de activitate.

Articole recomandate

Back to top button