AfaceriȘtiri

De ce ar trebui să devină mentori mai mulți antreprenori?

O cultură organizațională bună înseamnă angajați implicați în procesul decizional

Mentoratul este larg recunoscut ca o parte cheie a succesului antreprenorial. Nu este neobișnuit ca fondatorii de startup-uri, antreprenorii și liderii de afaceri de succes să facă referire la mentori ca parte integrantă a creșterii și dezvoltării lor.

În timp ce tot mai mulți antreprenori caută mentorat, trebuie să existe un număr din ce în ce mai mare de mentori dispuși să ajute, să îndrume și să susțină persoanele care au nevoie de ajutor.

Trăim într-o eră concentrată atât de mult pe atingerea propriilor noastre obiective, ținte și ambiții. Totuși, este important să dăm înapoi și să îi sprijinim pe cei care se ridică din mulțime.

Este o lege universală recunoscută în multe domenii de activitate.

Ca atare, iată cinci motive pentru care fiecare proprietar de întreprindere sau antreprenor ar trebui să ia în considerare să devină mentor. Inclusiv, beneficiile pe care le pot obține pentru propria dezvoltare personală.

Poate oferi informații valoroase

Credeți sau nu, a participa la diferite prezentări nu este singura modalitate de a învăța și a crește. Mentorându-i pe alții, s-ar putea să fiți uimiți de cât de multă perspectivă vă va oferi despre numeroasele căi diferite de a conduce și de a dezvolta o afacere de succes.

Vorbind din experiența de mentor, lucrul atât de strâns cu alte companii în creștere vă permite să obțineți o perspectivă imensă asupra provocărilor cu care se confruntă zilnic antreprenorii mai tineri. Puteți să vă dați seama rapid că ideile la care sunteți expuși au valoare.

Ele ar putea debloca provocări altfel invizibile.

Drept urmare, puteți să încorporați soluții la aceste provocări în propria afacere pentru a preveni orice probleme similare care apar.

În acest context, mentoratul vă poate deschide ochii asupra diferitelor moduri de a conduce o afacere. Vă oferă o perspectivă asupra diferitelor valori prin care se măsoară succesul. Vă deschide înțelegerea și aprecierea pentru diferite moduri de lucru.

În plus, actul de a putea privi o afacere în ansamblu cu o vedere „de șoim” și de a te îndepărta de detalii, te învață cum să analizezi procesele de afaceri. Te învață să recunoști oportunitățile într-un mod foarte holistic.

Aceasta poate fi o lume diferită de modul în care vă abordați propria afacere. Poate aduce o perspectivă nouă asupra modului în care vă puteți gestiona mai bine compania.

Este bine să susții talentele viitoare

Când mentorăm, ghidăm, susținem și ajutăm, simțim „că facem un bine”. Mai ales, dacă ajutați compani viitoare din propria comunitate.

A fi antreprenor poate fi, de asemenea, uneori extrem de dur. Pentru cei dintre voi care lucrează la o afacere sau care au lansat o afacere, veți recunoaște imediat cât de demotivant poate fi.

Pentru fiecare succes există o luptă masivă. Îndrumând pe altcineva poate fi minunat pentru propriul moral. Îți va aminti realizările tale și îți va oferi un sentiment de scop când îi sprijini pe ceilalți prin luptele pe care le-ai trăit.

Mai mult, în timp ce îndrumați, veți putea face contacte excelente și oportunități de afaceri. Puteți lucra îndeaproape cu tineri antreprenori pasionați și talentați.

Îți îmbunătățește abilitățile de management

Mentoratul este un prim pas strălucitor pentru conducerea și gestionarea unei echipe. În calitate de antreprenor, probabil că veți conduce deja o echipă sau o veți face destul de curând.

Sprijinindu-vă mentoratul și armându-l cu instrumentele necesare pentru a face față provocărilor, veți putea, de asemenea, să vă susțineți echipa mai eficient și empatic.

Mentoratul vă poate ajuta să vă oferiți informații zilnice pe care altfel nu le-ați lua în considerare în legătură cu echipa dvs. și acele persoane pe care le gestionați.

A fi mentor te poate învăța cum să gestionezi, să conduci și să ghidezi într-un mod fantastic. Într-un mod care este necesar pentru oricine dorește să reușească să conducă o afacere.

Aduce după sine un scop

Strâns legat de cel de-al doilea punct despre a vă simți bine, mentoratul vă poate oferi și un sentiment real de scop. Acest sentiment este dincolo de gestionarea propriei afaceri.

Când îndrumați, sunteți apreciat ca lider. Deși acest lucru vă ajută să vă simțiți bine și vă poate ajuta încrederea, vă oferă și un sentiment de scop.

A avea un scop ca antreprenor este deosebit de important.

Sunt șanse ca tu să devii antreprenor pentru a face diferența în primul rând. Ajutarea unui alt proprietar de afacere să aibă succes va aduce un sentiment autentic și original al scopului.

Vă va reaminti motivele pentru care ați devenit antreprenor.

Veți învăța mai multe

Credeți sau nu, probabil că veți învăța multe informații utile din mentorat. Imaginați-vă cât timp, bani și energie am putea economisi dacă noi, ca antreprenori, ne-am uni forțele pentru a împărtăși învățăturile din eșecurile și greșelile noastre?

Chiar dacă sunteți un antreprenor care a făcut deja mai multe greșeli în trecut, ar putea fi foarte benefic să îndrumați pe alții care nu s-au confruntat încă cu aceleași provocări.

Această abordare este reciproc avantajoasă. Mentorii pot învăța pe alții din greșelile lor, dar pot învăța și din greșelile comise de către cei pe care îi învață.

Se pot învăța informații cum ar fi modul în care au fost irosite bugetele de marketing, resursele care au fost cheltuite inutil, abordările de piață și produsele ce nu au mers după plan și așa mai departe.

Concluzie

În mentorat și în a fi îndrumați, putem învăța multe. Mentorii vor pune întrebări pe care altfel nu le-am lua în considerare.

Suntem învățați de oamenii cărora le predăm. Dacă doriți să creșteți ca individ și să reușiți în afaceri, un mentor este important. Dar, pentru împlinire este recomandat să dați înapoi și să îndrumați și pe alții.

Nu știți niciodată ce ați putea câștiga din aceasta.

Abordarea de mentorat este o parte esențială pentru instruirea în management. Această activitate este benefică nu doar pentru piață, ci și pentru consumatori.

Atunci când liderii învață din propriile greșeli reciproce, ei pot îmbunătăți serviciile și produsele pe care le oferă. Evident, asta nu înseamnă că nu mai există concurență. Ba din contră, poate fi cea mai productivă formă de concurență ce poate exista într-o industrie.

Advertoriale

Articole și documentații din diverse domenii de activitate. Suntem specializați în servicii de optimizare SEO, promovare și servicii de link building. Compania noastră deține peste 90 de website-uri din diverse domenii de activitate.

Articole recomandate

Back to top button