AfaceriȘtiri

De ce instruirea în management este crucială pentru o afacere?

Oamenii din conducere sunt primele exemple pentru angajați

Potrivit consultanților specialiști în resurse umane, atunci când vine vorba de gestionarea resurselor umane, lipsa de cunoștințe și de pregătire a managerilor afectează adesea afacerile. Acestea sunt afectate din punct de vedere financiar și funcțional.

Atunci când investiți în formare în management pentru IMM-urile dvs., managerii nu numai că vor fi instruiți cu privire la modul de susținere a funcției de resurse umane, dar vor prelua și câteva abilități suplimentare. Abilitățile noi pot fi transferate în alte domenii ale afacerii. Inclusiv, empatie și organizare, dar și abilități de luare a deciziilor.

Implementarea unei formări de calitate îi va face pe angajați să se simtă mai integrați ca echipă și să crească nivelurile de motivație. În final va rezulta o echipă mai performantă.

Poate chiar să beneficieze afacerea dvs. din punct de vedere financiar. Cu cât echipa are mai multe cunoștințe și formare în management, cu atât mai bine înțelege cum să facă față oricăror probleme legate de resurse umane, reducând daunele și eventualele taxe legale.

Tipuri de formare în management disponibile IMM-urilor

Există mai multe opțiuni de formare pe care le puteți utiliza atunci când vine vorba de instruirea echipei de management.

Cursul de formare pentru care alegeți va depinde de circumstanțele dvs. și de nevoia actuală de resurse umane.

Instruire în management

Menită în mod special pentru a ajuta noii manageri să-și înțeleagă rolurile și responsabilitățile ca manageri, această instruire combină conducerea și pregătirea managerilor de linie pentru a încuraja lucrul în echipă și a spori motivația.

Recrutare

Echipa dvs. de management poate beneficia de formare profesională atunci când vine vorba de angajarea de personal nou. Mai ales, dacă traversați o perioadă de creștere și dezvoltare. Aici este foarte important să înțelegeți fluxurile de numerar.

Aceasta va acoperi de obicei diversitatea și egalitatea și ceea ce este considerat discriminare atunci când vă extindeți forța de muncă.

Include modalitatea de a efectua inducții adecvate și de a gestiona perioada de probă pentru noii angajați.

Performanța

Performanța angajatului dvs. poate fi afectată de tehnicile de management. Pregătirea managementului dvs. îi poate ajuta să identifice membrii echipei cu performanțe slabe. Îi motivează să caute modalități de a le îmbunătăți performanța.

Aceasta include evaluări individuale și de grup. Vă permit să revizuiți performanța angajaților dvs. și să implementați direcții de stabilire a obiectivelor pentru a menține personalul motivat.

Performanța poate fi afectată de o sănătate mintală slabă. Din acest motiv este recomandat un curs de formare pentru managerii de top. Asemenea cursuri îi ajută să recunoască momentul în care membrii echipei sau colegii pot avea nevoie de ajutor, precum și cum să îi sprijine. Poate fi o metodă eficientă care să vă arate cum să vă revigorați abordarea de sensibilizare în 2021.

Disciplinar

Aceasta poate fi adesea o sarcină destul de dificilă. Totuși, instruirea în acest domeniu va arăta managerilor cum să efectueze investigații amănunțite pentru probleme disciplinare sau în cazul plângerilor.

Acest tip de instruire îi va învăța pe manageri cum să respecte regulile de bune practici și să le arate diferența dintre abateri și abateri grave. Acest tip de instruire poate preveni dezangajarea din rândul echipelor.

Comunicare

Este important să știți cum să comunicați eficient. Acest lucru îmbunătățește implicarea și ajută managerii să ofere feedback echipelor lor.

Această instruire va ajuta la asertivitate și va influența angajații. Îi va ajuta pentru delegarea de sarcini către membrii echipei lor. În timp, poate fi un exercițiu eficient de încredere.

Rezolvarea problemelor

Ca manager, rezolvarea problemelor și luarea deciziilor sunt apariții zilnice. Formarea în domeniul resurselor umane îi va ajuta pe manageri să abordeze problemele și să înțeleagă ce pot face pentru a le rezolva.

Acest lucru va ajuta managerii să fie mai competenți în luarea deciziilor. Ei pot deveni o sursă de încredere atunci când angajații au nevoie de răspunsuri și soluții.

Implicarea angajaților

Instruirea în domeniul resurselor umane le poate arăta managerilor cum să implementeze un plan de implicare a angajaților și cum să organizeze ateliere cu colegii lor.

Acest lucru îi ajută pe manageri să înțeleagă modul în care angajații văd compania și ce pot face pentru a o îmbunătăți.

Drept urmare, angajații dvs. se vor simți ascultați, făcându-i mai fericiți și mai predispuși să se angajeze în afacerea dvs. Aceasta nu numai că îmbunătățește ratele de retenție a angajaților, ci și economisește bani pentru recrutare.

Conformitate

Legal și conformitate este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante domenii în formarea în domeniul resurselor umane. Este esențial ca managerii să știe dacă îndeplinesc sarcini de resurse umane.

Formarea în domeniul resurselor umane va acoperi elementele fundamentale ale dreptului muncii, discriminarea și legea egalității de șanse. Instruirea și cunoștințele în aceste domenii îi vor ajuta pe manageri să înțeleagă ce trebuie să facă pentru a menține compania conformă și echitabilă.

În concluzie

Instruirea în domeniul resurselor umane este un mod rentabil de a vă ajuta să vă gestionați atribuțiile de resurse umane ale companiei fără a fi nevoie să angajați un profesionist în resurse umane.

Cu toate acestea, dacă angajații dvs. nu au timp să își asume responsabilități în domeniul resurselor umane, puteți oricând să vă externalizați nevoia de resurse umane către o agenție specializată. Este chiar una din cele 7 tendințe care vor defini viitorul comerțului electronic în 2021.

Business

Articole și documentații din diverse domenii de activitate. Suntem specializați în servicii de optimizare SEO, promovare și servicii de link building. Compania noastră deține peste 90 de website-uri din diverse domenii de activitate.

Articole recomandate

Back to top button