AfaceriȘtiri

Freelanceri vs angajați, care opțiune este cea mai bună pentru start-up

Recesiunea globală a făcut ca economisirea banilor să fie o prioritate pentru toate tipurile de afaceri

Recesiunea globală a făcut ca economisirea banilor să fie o prioritate pentru toate tipurile de afaceri. Dar nu mai mult decât pentru start-up-ul fără bani.

Cu toate acestea, în calitate de proprietar de start-up, nu trebuie să lăsați peisajul economic să vă descurajeze. E important să angajați cei mai buni oameni de care aveți nevoie. Aceștia vă pot ajuta să vă atingeți viziunea.

Aveți o mentalitate conștientă de costuri ce recunoaște valoarea muncii de calitate. Cum vă echilibrați nevoia de a angaja persoane și de a vă menține în limita bugetului?

În acest articol de blog vom discuta despre avantajele și dezavantajele diverselor forme de angajare. A celor cu normă întreagă, a celor part-time sau a unui freelancer.

Vom afla cum stabilim care variantă este cea mai potrivită pentru dvs.

Avantajele și dezavantajele unui angajat cu normă întreagă

Start-up-ul dvs. are succes? Angajații cu normă întreagă sunt mult mai predispuși să fie disponibili pentru a lucra noaptea târziu. Sau peste program la anumite servicii SEO, când este necesar.

În virtutea înțelegerii profunde a culturii și valorilor start-up-ului pot contribui vital la creșterea companiei. De exemplu, prin noile lor idei, abordările creative și contribuțiile unice.

1. Avantaje

Un lucrător cu normă întreagă e ideal pentru un loc de muncă ce necesită atenție în mod constant. Un angajat tradițional va fi probabil mai responsabil în succesul afacerii dvs.

Va simți cu adevărat că face parte din echipa dvs. Angajații pot fi instruiți în mod special pentru a oferi o rentabilitate ridicată a investiției.

Loialitatea este întotdeauna o calitate foarte apreciată la locul de muncă. Este de așteptat de la acești angajați să primiți o astfel de atitudine.

Găsiți, angajați și instruiți persoanele potrivite pentru companie. Puteți obține un avantaj asupra concurenței dvs. În același timp, consolidați satisfacția și loialitatea angajaților.

Ideea constă în găsirea unui angajat dedicat, în primul rând. 71% dintre managerii care angajează raportează că s-au străduit să găsească profesioniști full time.

Trebuiau să fie suficient de calificați pentru a ocupa locurile de muncă.

2. Dezavantaje

Mai departe, dezavantajul unui angajat cu normă întreagă poate fi rezumat într-un singur cuvânt: angajamentul.

Companiile ar trebui să se aștepte să plătească mai mult pentru lucrătorii full time. Vorbim de costul asigurărilor sociale, de sănătate, impozitelor pe salarii și asigurărilor de șomaj.

Avantajele și dezavantajele unui angajat part-time

Lucrătorul part-time poate fi răspunsul perfect al celor ce caută varianta fericită între freelancer-ul independent și angajatul loial cu normă întreagă.

Aceasta este opțiunea perfectă pentru start-up-uri care nu au program complet. Însă, au totuși nevoie de asistență pentru proiecte și sarcini.

1. Avantaje

Cea mai bună parte a lucrătorilor part-time este că orele lor pot fi mărite sau scăzute, în funcție de necesități. În plus, lucrătorilor part-time nu li se cere să aibă aceleași asigurări ca cei full time.

Cel mai bine este ca start-up-urile să angajeze personal part-time. Intenția trebuie să fie sinceră și deschisă de a trece la normă întreagă, dacă afacerea se dezvoltă.

În acest fel, lucrătorul part-time potrivit pentru compania dvs. va fi și mai motivat. Va ajuta start-up-ul să se dezvolte și să-și câștige locul în industrie.

Un accent puternic pe analizarea noilor recruți este esențial. Cel puțin dacă respectivul business decide să meargă pe acest traseu.

Angajatul ideal part-time e implicat în viziunea companiei dvs., dar și flexibil în ceea ce privește programul. Cu toate acestea, scenariul opus se poate desfășura.

De exemplu, cu un angajat care nu se simte ca parte a viziunii dvs. pe termen lung. În aceste condiții, jonglează cu mulți alți angajatori.

2. Dezavantaje

Angajații part-time cu înaltă calificare sunt mult mai predispuși să vă lase „cu ochii în soare”. De exemplu, pentru un angajator care oferă o normă întreagă.

Acest scenariu devine și mai îngrijorător. Mai ales atunci când luați în considerare cantitatea de instruire de care ar putea avea nevoie o nouă angajare. Apoi, urmează șansa ca acesta să vă lase pentru un concurent.

Lucrătorii part-time sunt mai susceptibili de a jongla cu alte responsabilități sau locuri de muncă secundare. Cel puțin în comparație cu cei din norma întreagă.

Avantajele și dezavantajele angajării unui freelancer

Odată un cuvânt puțin folosit, zona de freelancer crește în dimensiuni. Mai mult, începe să pună pretenții în peisajul economic.

Conform unor studii, „economia gig” crește de trei ori mai repede ca job-urile tradiționale, doar în SUA. Munca la distanță devine acum larg îmbrățișată iar oamenii își dau seama că au și alte opțiuni.

1. Avantaje

Pe lângă faptul că poate lucra de oriunde, freelancer-ul este ideal pentru o sarcină sau un proiect specific. Ne referim la cele cu durată limitată. Compania are un rezultat final foarte bine definit ce trebuie realizat?

Este o situație perfectă pentru un freelancer.

În plus, compania nu trebuie să își facă griji cu privire la plata unor asigurări medicale. Nici de concediul medical, concediul maternal sau impozitele pe salarii.

Se observă o abundență de freelanceri disponibili, precum și de platforme de lucru independente. Sunt semnale pozitive pentru start-up-urile care trebuie să lucreze de la distanță.

2. Dezavantaje

Cu toate acestea, freelancerii au câteva dezavantaje semnificative. Este descurajat pentru companii să angajeze profesioniști independenți pentru sarcini nuanțate. Sau pentru muncă ce necesită luarea de decizii creative.

Evitați ca un freelancer să fie responsabil de o sarcină direct legată de imaginea companiei.

Cei care pot fi angajați sau concediați ușor sunt mai puțin susceptibili să se angajeze în viziunea companiei. La urma urmei, e greu să ne așteptăm ca un independent să depună un efort suplimentar. Nu fără o promovare sau o crește a salariului.

Din acest motiv, trebuie să vă asumați un rol mai serios în a crea așteptări clare cu un freelancer. Monitorizarea atentă a progresului muncii nu trebuie să lase loc de compromisuri.

Instrumentele bazate pe cloud (Google Docs sau Dropbox) vă permit să urmăriți activitatea lor. De exemplu, când sunt conectați sau cât timp au petrecut la o anumită sarcină.

Un alt pericol potențial al angajării unui freelancer e legat de problema cu securitatea cibernetică. Atunci când îi intervievați, asigurați-vă că îi întrebați de practicile lor online de siguranță a muncii.

Datele financiare ale companiei sau ideile nu trebuie să fie compromise.

Angajarea personalului potrivit depinde de afacerea dvs.

Alegeți un lucrător part-time sau cu normă întreagă ori un freelancer? Este absolut crucial să fiți clar cu privire la rezultatele așteptate și condițiile contractuale, înainte de angajare.

Este la fel de vital să le oferiți angajaților obiective și termene măsurabile. În acest mod puteți evita confuzia, timpul pierdut și negocierile nesfârșite.

Înainte de a angaja orice fel de ajutor e important să înțelegeți cu adevărat de ce are nevoie compania. Pentru alte servicii de advertoriale SEO sau marketing vă invităm să intrați în contact cu noi.

Advertoriale

Articole și documentații din diverse domenii de activitate. Suntem specializați în servicii de optimizare SEO, promovare și servicii de link building. Compania noastră deține peste 90 de website-uri din diverse domenii de activitate.

Articole recomandate

Back to top button