AfaceriȘtiri

Ghidul pentru alegerea sediului de afaceri perfect

Găsirea spațiilor comerciale perfecte pentru afaceri poate fi o sarcină complicată

Alegerea spațiilor comerciale potrivite este un act de echilibrare. Trebuie să îndeplinească standardele dvs., să satisfacă nevoile consiliului de administrare și să ofere spațiu pentru extindere în viitor. Și apoi există, bineînțeles, costurile de instalare și întreținere.

În acest articol de pe blog analizăm cum puteți găsi proprietatea comercială care vi se potrivește cel mai bine. Împreună cu explorarea celor mai comune capcane pe care le-ați putea întâmpina și cum să le evitați.

Locație

Locația în care alegeți să vă instalați magazinul va avea un impact uriaș asupra personalului și a finanțelor. Dacă aveți în vedere o locație centrală excelentă, costurile vor fi pe măsură.

Gândiți-vă la ceea ce are sens pentru afacerea dvs. Mulți membri ai personalului se pot deplasa destul de ușor într-o zonă mai puțin costisitoare? Are sens să plătiți sume importante pentru un birou din centrul orașului?

De asemenea, este important să luați în considerare viitorul locației. E posibil să devină un hub de birouri în anii următori? Vă puteți aștepta ca valoarea chiriei să crească? Există lucrări de construcție în curs care pot afecta traficul, cum ar fi o școală sau un centru comercial?

Cu cât știți mai multe despre zonă și viitorul acesteia, cu atât puteți lua o decizie mai informată.

Dacă este o zonă nouă pentru dvs., luați în considerare baza de oportunități locale. Există rate bune de ocupare? Poți găsi personalul de care ai nevoie?

Dacă sunteți un start-up, probabil că vă veți baza pe absolvenții care doresc să se angajeze în domeniu. Are zona legături puternice cu mediul universitar? Dacă da, atunci este mult mai probabil să găsiți personalul de care aveți nevoie printre absolvenți.

Securitate

Securitatea spațiilor este adesea strâns legată de locație. Dacă există șanse mai mari să fiți afectat de infracțiuni, vă puteți aștepta ca primele de asigurare să crească.

Putem adăuga aici și costul punerii în aplicare a măsurilor de securitate.

Rata criminalității în zona pe care o luați în considerare ar trebui să joace un rol vital atunci când vine vorba de decizia finală. Există multe instrumente online pe care le puteți utiliza pentru a explora nivelul de infracționalitate raportat într-un anumit cartier.

Tarife și costuri

Fluxul de numerar este cel mai important în afaceri. Este vital să calculați orice costuri înainte de a semna pe linia punctată.

Cercetați costurile facturilor de utilități, prețul chiriei și taxele locale. Asigurați-vă că veți putea să vă permiteți premisele și costurile asociate în mod regulat.

Un alt cost de luat în considerare este cel legat de amenajarea unor birouri. Vă mutați într-un spațiu gol? Dacă da, veți avea nevoie de birouri, scaune, mese, telefoane și toate celelalte echipamente de birou pe care le necesită munca de zi cu zi.

Iată câteva sfaturi despre cum puteți economisi bani cu echipamentele și consumabilele de birou:

  • acordați prioritate necesităților. Creați o listă cu toate echipamentele și consumabilele de care credeți că aveți nevoie. Treceți prin lista respectivă și acordați-le un grad de prioritate. Dacă elementele aflate în partea de jos a listei nu sunt vitale, vă recomandăm să le eliminați;
  • comandați în vrac. Comandarea unor cantități mari înseamnă, de obicei, economii mai mari. Există două lucruri pe care trebuie să le știți aici. Veți avea nevoie de mai mult capital pentru a efectua comanda inițială. În plus, e posibil să aveți nevoie de mai mult spațiu pentru a stoca acele consumabile suplimentare;
  • cercetați înainte de achiziție. Nu comandați cantități mari din primul magazin pe care îl găsiți. Există economii de făcut dacă sunteți dispus să arătați suficient interes pentru piață;
  • analizați posibilitatea unui contract de cumpărare de lungă durată. Alternativ, puteți negocia un contract de cumpărare pe termen lung pentru articolele de birou achiziționate în mod regulat.

Concurență

Luați în considerare modul în care vă poate afecta concurența. Desfășurarea activității în aceeași locație în care se află principalii concurenți vă va afecta?

Sunteți o companie bazată pe servicii? Este posibil ca birourile dvs. lângă concurenți să nu vă afecteze prea mult. Dacă sunteți o afacere ce se bazează pe produse, atunci concurența poate avea un impact grav asupra dezvoltării.

Întrebări de pus

Pentru a vă asigura că proprietatea pe care doriți să o închiriați sau să o cumpărați e potrivită, asigurați-vă că puneți întrebările corecte. Nu doar proprietarului, ci și personalului dvs.

Ce politici există? Există politici în vigoare care pot avea un impact asupra activităților zilnice? Va trebui să urmați anumite protocoale atunci când veți părăsi proprietatea?

Ce facilități sunt necesare? Ai nevoie de săli de conferințe? Vei avea nevoie de propria bucătărie?

Ați fi fericit să aduceți clienți potențiali și actuali în această locație? Este important să păstrați zonele de birouri inteligente și profesionale atunci când găzduiți clienți.

Gândiți-vă cum va arăta spațiul în ochii unui client înainte de a lua o decizie.

De cât spațiu aveți nevoie? Luați în considerare atât nivelul actual al personalului, cât și creșterea preconizată.
Există parcare adecvată și transport local?

S-ar putea să vă confruntați cu reacții neplăcute din partea angajaților. Mai ales dacă biroul este dificil de accesat sau dacă există parcări limitate ori costisitoare.

Cât durează contractul de închiriere? Este suficient de lung? Vrei să fii legat pentru o anumită perioadă de timp?
Serviciile sunt oferite de proprietarii clădirii?

Oferă un serviciu de pază sau un recepționer la intrarea principală? Spațiile de baie și bucătărie sunt curățate și întreținute de proprietar?

Ar trebui să închiriați sau să cumpărați?

Răspunsul la această întrebare va veni cel mai probabil în raport cu stadiul în care se află afacerea. Dacă sunteți un start-up, atunci ruta evidentă va fi închirierea. Dacă sunteți o afacere consacrată, decizia poate fi mai calculată.

Cumpărarea, la fel ca în cazul unei case, „te leagă de loc” o anumită perioadă de timp. Avantajele și dezavantajele celor două alternative pentru a putea lua o decizie mai informată:

1. Cumpărare

1.1 Argumente PRO pentru a cumpăra

Venituri suplimentare. Dacă dețineți proprietatea și nu utilizați tot spațiul din interior, aveți ocazia să închiriați spațiul de birou rămas.

Deduceri fiscale. Deținerea și administrarea unui spațiu comercial de birouri ar putea însemna deduceri fiscale. Evident, contează foarte mult politica fiscală a zonei în care vă aflați.

Securitatea financiară și stabilitatea de viitor. Deținerea proprietății înseamnă că nu există niciun risc de creștere a chiriei, oferind companiei dvs. siguranță pe termen lung.

1.2. Argumente CONTRA de a cumpăra

Sunteți legat de loc. Dacă sunteți o afacere mai nouă sau vă așteptați la o creștere semnificativă în următorii ani, este posibil să nu fie cel mai înțelept să fiți legat de un spațiu.

Costuri inițiale mari. Dezavantajul cel mai evident al achiziționării e costul inițial. Achiziția, depozitul și evaluările ar putea reduce semnificativ finanțele unei companii.

2. Închiriere

2.1 Argumente PRO pentru a închiria

O locație mai bună. Dacă afacerea dvs. depinde de cea mai bună locație posibilă, închirierea ar putea însemna că vă puteți permite un loc în zonele mai populare.

O afacere mai flexibilă. Închirierea aduce un anumit nivel de flexibilitate afacerii dvs. Pe măsură ce crești, puteți muta birourile pentru a acomoda mai mult personal.

2.2 Argumente CONTRA închirierii

Schimbarea costurilor. Cel mai clar dezavantaj al închirierii proprietății e riscul de a crește costurile în momentul expirării contractului.

Lipsa investiție. Celălalt dezavantaj e că închirierea poate fi considerată ca „bani pierduți”. Deținerea în proprietate vă va permite să economisiți pe termen lung.

Concluzie

Acestea sunt sfaturile noastre de top pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună proprietate pentru afacerea dvs. De asemenea, ați aflat și cum să profitați la maximum de ea.

Nu sunteți sigur ce să faceți după ce ați decis locația unui sediu? Nevoile și strategia afacerii vă vor răspunde foarte exact la întrebarea aceasta.

Business

Articole și documentații din diverse domenii de activitate. Suntem specializați în servicii de optimizare SEO, promovare și servicii de link building. Compania noastră deține peste 90 de website-uri din diverse domenii de activitate.

Articole recomandate

Back to top button