AfaceriȘtiri

Îngrijirea personală a angajaților în timp ce lucrează la distanță

Mici recomandări pentru a fi un angajator de top

Institutul de Studii privind Ocuparea Forței de Muncă din SUA a constatat că personalul care lucrează de acasă are, în general, mai puțină grijă de el în timpul crizei. Mulți consumă mai mult alcool și alimente nesănătoase.

Criza a afectat nu doar afacerile, dar și modul în care acestea funcționează. Considerăm că aceste probleme sunt valabile pentru toate țările și piețele, inclusiv România. Din acest motiv, am hotărât să abordăm acest subiect pe blog.

Într-un moment atât de dificil, este important ca angajatorii să încurajeze reziliența fizică și mentală în rândul echipelor care lucrează de la distanță.

Iată un mic ghid pentru a ajuta personalul care lucrează de la distanță să se îngrijească în timpul pandemiei. În acest mod, angajații pot rămâne sănătoși, fericiți și orientați spre performanță.

Încurajează exercițiul

Munca de acasă elimină toată mișcarea necesară unui loc de muncă fizic. În aceste condiții naveta personalului devine inexistentă.

E esențial ca angajații să fie disciplinați cu programarea propriului exercițiu.

Reamintiți personalului să ia pauze regulate din poziția obișnuită de șezut. Acest lucru poate ajuta la reducerea efectelor negative ale muncii de birou.

Pentru fiecare oră de ședere la birou, recomandați personalului să petreacă cinci minute în mișcare, indiferent dacă iese în grădină, se plimbă prin sufragerie sau se ridică pentru a face o ceașcă de ceai. Nu contează atât timp cât se mișcă regulat.

Există, de asemenea, o serie de exerciții simple, dar eficiente. Ele pot fi făcute și la birou, cum ar fi extensiile picioarelor, care previn degenerarea musculară în roluri care necesită perioade lungi de ședere.

Prevenirea prin întindere atentă

Stretching-ul este modalitatea de relaxare a corpului și poate ajuta la reorientarea concentrării. „Îndoirea în față” este un loc bun de unde pot începe angajații.

Din poziție în picioare, îndoiți-vă înainte, articulându-vă la șolduri. Dacă este posibil, aduceți palmele sau vârful degetelor pe podea, în fața picioarelor. Dacă acest lucru nu este posibil, încercați să vă încrucișați antebrațele și să țineți coatele.

Persoanele care stau toată ziua în fața ecranelor sunt, de asemenea, deosebit de predispuse la leziuni repetate, cum ar fi sindromul tunelului carpian.

Un exercițiu preventiv eficient de împărțit cu forța de muncă este apăsarea palmei. Așezați palmele împreună într-o poziție de rugăciune și extindeți coatele departe de corp.

Coborâți mâinile și opriți-vă când încep să se separe. Rămâneți în această poziție timp de 30 secunde și odihniți-vă. Mișcarea trebuie repetată de cel puțin trei ori pentru un efect maxim.

Ieșiți afară

Când timpul afară este restricționat, e important să încurajați personalul să-l folosească ori de câte ori e posibil. O plimbare pentru o perioadă scurtă de timp în pauza de masă crește ritmul cardiac și nivelul de vitamina D.

Dacă acest lucru nu este accesibil personalului cu spațiu exterior limitat, jogging-ul pe loc timp de 5 minute în casă este un alt mod de a încuraja o mai bună circulație a sângelui. Seturile de 60 de secunde sunt benefice, cu un minut de odihnă între ele.

Fiți conștienți din punct de vedere nutrițional

În cazul în care naveta și întâlnirile în persoană nu mai au loc, mulți lucrători vor folosi munca de acasă ca o oportunitate de a-și spori eficiența.

Cu toate acestea, este vital ca personalul să consume mese consistente. Lipsa consumului de alimente în timpul zilei poate provoca amețeli, niveluri scăzute de energie și stări de spirit deficitare.

S-a constatat că alimentele se leagă de productivitatea la locul de muncă. Mesele regulate și echilibrate devin o necesitate pentru afaceri.

Cei care au nevoie de o gustare ar trebui să apeleze la câteva nuci, un ou fiert sau fructe de pădure. Acestea sunt toate super-alimente. Sunt cunoscute pentru că sporesc memoria și productivitatea.

S-a demonstrat că o cafea îmbunătățește starea de spirit și funcția creierului. Însă, consumul exagerat de cafea (peste 4 căni pe zi) poate avea un impact negativ asupra corpului.

Acesta este un aspect de care trebuie să țineți cont.

Poate că angajații ar putea fi încurajați să încerce un ceai roșu decofeinizat pentru a ușura pofta fără a-și diminua sănătatea și productivitatea.

Acest ceai conține antioxidanți. Sunt importanți pentru o inimă sănătoasă și, de asemenea, pot menține nivelul de colesterol sănătos din organism.

Niveluri de stres cât mai reduse

Când angajații se simt stresați, este vital să știe că există un spațiu sigur la locul de muncă la care pot apela pentru a se liniști.

Organizarea de seminarii web cu experți în sănătate mintală poate fi o altă metodă convenabilă pentru a-i învăța pe cei izolați cum să rămână calmi. Pot învăța cum să răspundă mai bine la stres și situații incerte.

Respirația controlată ajută la încetinirea ritmului cardiac și calmează lupta corpului sau răspunsul la stres.

O tehnică simplă pe care o pot utiliza angajații care sunt noi în acest concept este să le spuneți să inspire adânc prin nas și să expire prin gură, cu ochii închiși atunci când se simt stresați. Angajații ar trebui să se concentreze pe numărarea până la 4 pentru fiecare inhalare și fiecare expirație.

Există, de asemenea, o mulțime de aplicații disponibile care pot ghida noii veniți în starea de relaxare prin atenție și meditație. S-au dovedit că reduc stresul, îmbunătățesc somnul și măresc concentrarea la locul de muncă.

Advertoriale

Articole și documentații din diverse domenii de activitate. Suntem specializați în servicii de optimizare SEO, promovare și servicii de link building. Compania noastră deține peste 90 de website-uri din diverse domenii de activitate.

Articole recomandate

Back to top button