AfaceriȘtiri

Înțelegerea analizei fluxurilor de numerar pentru o afacere

Urmărirea fluxului de numerar este esențială pentru sănătatea generală a oricărui model de business.

O situație a fluxului de numerar este obligatorie pentru raportarea financiară, deoarece stabilește cantitatea de numerar și echivalentele de numerar care circulă printr-o afacere.

Este esențial pentru sănătatea afacerilor dvs. să vă asigurați că soldul de capital funcționează fără probleme. Iată o privire rapidă asupra analizei fluxurilor de numerar.

Structuri ale situației fluxurilor de numerar

O situație a fluxului de numerar însoțește bilanțul și contul de profit și pierdere. Situația fluxului de numerar ar trebui să arate unde intră banii în afacerea dvs. și cum sunt utilizați.

Situația fluxului de numerar nu ar trebui să analizeze niciun venit sau ieșire viitoare. Ar trebui să se concentreze exclusiv pe fluxul de numerar dintre o perioadă anterioară selectată. Structura ar trebui să însemne că evaluați cele trei sectoare principale ale fluxului de numerar, cum ar fi operațiunile dvs. de bază, investițiile și finanțarea.

Operațiuni de bază

Secțiunea operațională de bază a extrasului dvs. ar trebui să dezvăluie suma veniturilor generate de afacere. Se fac ajustări la venitul net din contul de profit și pierdere pentru a reflecta modificările fondului de rulment. Acestea pot fi lucruri precum creanțele, datoriile și stocurile.

Puteți calcula operațiunile dvs. de bază fie prin metoda directă, fie indirectă.

Metoda directă preia date din contul de profit și pierdere utilizând încasări de numerar și plăți în numerar aferente activităților de exploatare. Valoarea netă a încasărilor de numerar și a plăților de numerar este egală cu fluxul de numerar operațional.

Metoda indirectă convertește venitul net în fluxul de numerar operațional prin ajustarea elementelor care contribuie la calculele venitului net. De asemenea, este important să menționăm că nu ar trebui să afecteze deprecierea și amortizarea.

Investițiile

Această secțiune a analizei fluxului de numerar include modificări în echipamente, active sau investiții. Este adesea documentat ca cheltuială în numerar atunci când numerarul este utilizat pentru achiziționarea sau înlocuirea unui echipament.

Cu toate acestea, puteți vedea și „încasări” cauzate de investiții atunci când o companie își cedează un activ în schimbul numerarului.

Finanțare

Secțiunea de finanțare și finală a analizei fluxului de numerar se referă la modificările fluxului de numerar determinate de finanțare. Acestea ar putea fi orice modificări ale datoriilor, împrumuturilor sau dividendelor, cum ar fi cazul în care capitalul este strâns și numerarul intră în companie. Ar putea fi și atunci când dividendele sunt plătite și numerarul părăsește compania.

Cu excepția cazului în care o companie este angajată în strângerea de noi finanțări, este de obicei de așteptat să vadă un flux net de numerar în această secțiune. Cu toate acestea, atunci când o companie se extinde și strânge capital nou, de obicei vedeți un flux net de numerar în această secțiune.

Obținerea de informații din extrasul de numerar

Scopul principal al examinării fluxului de numerar al unei companii este acela de a se asigura că veniturile sunt în concordanță cu profiturile. Dacă afacerea dvs. realizează vânzări, dar se luptă să-și achite facturile, veți vedea fluxuri nete de numerar în scădere.

În cazul în care fluxul de numerar net începe să rămână în urma cifrei profitului net în mod constant, poate fi necesar să reevaluați.

În special, căutați:

  • dacă numerarul din activități operaționale este continuu mai mare decât venitul dvs. net, venitul net (sau venitul) va fi etichetat „de înaltă calitate”. Cu toate acestea, dacă venitul dvs. net este mai mare decât numerarul din activitățile operaționale, va fi necesară o analiză suplimentară pentru a arăta de ce venitul net raportat nu se transferă în numerar;
  • dacă afacerea dvs. generează în mod constant mai mulți bani decât folosește, sunteți într-o poziție puternică de a crește dividendele. Aici puteți cumpăra înapoi acțiuni, reduceți datoriile și vă puteți gândi la extindere pe măsură ce dați semne de o bună sănătate financiară.

Concluzii

Situațiile dvs. de fluxuri de numerar pot fi utilizate pentru a prezice fluxurile de numerar viitoare și bugetul.

Cu toate acestea, dacă există modificări considerabile ale fluxului de numerar de la an la an, este important să înțelegem de ce se întâmplă. Folosiți fluxul de numerar ca metodă de predicție numai dacă observați constant un model repetitiv de la an la an.

Dacă fluxul de numerar este gestionat ca parte a unei strategii, fluxul de numerar negativ poate fi un semn al creșterii pozitive. Dacă afacerea dvs. se extinde, vă veți aștepta în mod natural la o scădere a fluxului de numerar, dar acest lucru ar trebui să mărească fluxul de numerar în continuare, la timp.

Business

Articole și documentații din diverse domenii de activitate. Suntem specializați în servicii de optimizare SEO, promovare și servicii de link building. Compania noastră deține peste 90 de website-uri din diverse domenii de activitate.

Articole recomandate

Back to top button