AfaceriMarketingȘtiri

Leadership modern la locul de muncă adaptat la provocările actuale

Echipa de management are nevoie de oameni talentați în conducere!

„Conducerea modernă”, mai degrabă decât „conducerea tradițională” este absolut vitală în acest moment. Abordarea tradițională a conducerii de a fi „șeful” și exercitarea controlului, puterii și autorității nu este doar un mod eficient de a conduce. Mai ales, atunci când echipele lucrează de la distanță.

Conducerea modernă necesită calități și stiluri de lucru cheie. Toate acestea sunt necesare pentru gestionarea eficientă a forței de muncă de astăzi. Iată de ce.

Defectele conducerii tradiționale

Liderii sunt critici pentru a construi experiențele pozitive ale angajaților. Ei își construiesc echipele, oferă direcție, își ajută oamenii să crească și să se dezvolte. Sunt aspecte cruciale atât pentru stabilirea tonului, cât și pentru definirea culturii companiei.

Liderii tradiționali se concentrează pe ei înșiși. Puterea lor, controlul și ego-ul lor, cu practica de conducere învechită, oferă un procent periculos de mare de putere de decizie și control unui mic procent de lideri desemnați.

Liderii tradiționali

Liderii tradiționali nu încurajează responsabilitatea partajată, gândirea critică și inovarea. Se referă la micro-gestionare, păstrându-și „rapoartele” la locul lor și luând mai degrabă decât acordând credit.

Rezultatul este un loc de muncă toxic și stresat cronic, care strangulează afacerea din interior spre exterior, împiedicând-o să crească și să prospere.

De fapt, Raportul Tanner privind cultura globală din 2020, care a chestionat 20.000 de angajați și lideri la nivel global, a constatat că leadership-ul tradițional este încă evident în multe organizații. Acesta subliniază că:

 • mai puțin de jumătate din angajați simt că liderul lor lucrează pentru a-i dezvolta;
 • doar 26% simt că liderul lor încurajează colaborarea;
 • peste 50% dintre angajați spun că liderul lor nu va renunța la controlul asupra tuturor.

Cu o abordare de conducere atât de înăbușitoare, angajații devin temători, resentimentali, dezangajați și neproductivi.

Aceasta poate fi o rețetă de dezastru pentru orice afacere. În special atunci când vine vorba de gestionarea forței de muncă în timpul unei pandemii.

Conducerea modernă are o șansă de a se afirma

În aceste zile, angajații caută mult mai mult decât un micro-manager. Vor un mentor și o personalitate care să îi inspire să se străduiască pentru scopuri mai mari. Un lider modern se referă la conectarea angajaților la scop, realizare și unii la alții.

Acestea arată cum munca angajaților lor face diferența, cum promovează scopul companiei și de ce contează.

Liderii moderni oferă angajaților abilitățile și încurajarea pentru a realiza lucruri grozave în timp ce aduc oamenii împreună.

Cei mai buni lideri nu încearcă să se descurce, dar oferă direcție și apoi ies din drum. Ei încurajează colaborarea, conducerea partajată și gândirea inovatoare. Oferă sprijin și încurajare continuă.

Calitățile unui lider modern

Calitățile cheie ale unui lider modern sunt:

 • umilință – afișarea smereniei vă arată că sunteți „mai uman”. Este mai degrabă despre a distribui autoritatea și de a invita feedback-ul, mai degrabă decât să impuneți schimbarea și să conduceți autoritar;
 • încredere – liderii trebuie să câștige încrederea echipelor lor prin acțiunile lor. Trebuie să aibă încredere în angajați pentru a lua decizii și să lucreze autonom;
 • transparență – transparența trebuie să funcționeze mână în mână cu încrederea. Fără onestitate și deschidere, încrederea nu poate fi atinsă niciodată. Atunci când liderii sunt transparenți cu echipa lor despre modul în care pot colabora împreună pentru a atinge scopul companiei, există o creștere de 103% a percepției experienței angajaților și o creștere cu 87% a cantității de muncă efectivă care se întâmplă;
 • împuternicire – când liderii își împuternicesc oamenii să își asume responsabilitatea, să ia decizii, să conducă și să inoveze, există o creștere cu 78% a angajamentului, o creștere cu 255% a incidenței muncii productive. Modul în care liderii sunt percepuți de angajații lor este îmbunătățit cu 184%;
 • activare – angajații trebuie să fie activați pentru a face diferența. Este responsabilitatea liderilor să-și dezvolte și să-și susțină angajații, oferindu-le abilitățile și experiențele necesare pentru a efectua o muncă excelentă;
 • prioritizarea bunăstării – 40% dintre angajați se confruntă cu epuizare moderată până la severă și, prin urmare, bunăstarea personalului trebuie să fie o prioritate pentru lideri;
 • mentorat – atunci când un lider este un mentor activ, angajații simt o creștere cu 102% a nivelurilor de motivație și își percep liderul cu 320% mai favorabil;
 • empatie – este important să înțelegeți și să recunoașteți sentimentele, nevoile și provocările altor persoane. Afișând empatie, liderii devin mult mai relatabili și dezvoltă legături mai puternice cu echipele lor;
 • recunoaștere – aprecierea celorlalți și lăudarea regulată este esențială pentru a hrăni o echipă fericită și sănătoasă, care sunt mai dispuși să meargă „în plus” când este nevoie.

Este timpul pentru o schimbare

În fața unei pandemii globale în care multe forțe de muncă sunt încă la domiciliu, un stil modern de conducere este mai important ca niciodată.

Acele organizații care permit în continuare forme tradiționale de conducere nu vor înflori niciodată în același mod ca și companiile cu perspectivă care promovează o abordare modernă a conducerii.

Desigur, a ajuta liderii să treacă de la o mentalitate tradițională la o mentalitate mai modernă necesită timp și efort, dar va îmbunătăți dramatic experiența angajaților de zi cu zi. Va crea o cultură înfloritoare la locul de muncă.

Business

Articole și documentații din diverse domenii de activitate. Suntem specializați în servicii de optimizare SEO, promovare și servicii de link building. Compania noastră deține peste 90 de website-uri din diverse domenii de activitate.

Articole recomandate

Back to top button