Atracții TuristiceBucureștiInformații TurismMunteniaTurismUnde Călătorim

Parcul Herăstrău

Parcul Herăstrău este un parc de mare întindere al Bucureștiului, situat în partea de nord a orașului

Știri noi
  • Locatia: Bucuresti
  • Acces: B-dul Prezan Constantin, B-dul Aviatorilor, Șos.Nordului, Str. Elena Văcărescu, Șos. București-Ploiești, Șos. Kiseleff
  • Suprafata: 187 ha
  • Vegetatie: foioși (arțari, frasini, plopi, salcii, tei) și rășinoși (buxus, juniperus, tazus, forxitia, filadelfiu, spireea, lonicera)

Dispus în jurul Lacului Herăstrău (74 ha), parte din salba de lacuri formate de Colentina în nordul orașlui, Parcul Herăstrău este cel mai întins parc din București (110 ha) locul preferat al bucureștenilor pentru plimbări, sporturi nautice relaxare în aer liber. Parcul delimitat de Bd. Aviatorilor, Șos. Kiseleff, Bd. Beijing, Șos. Nordului, strada Elena Văcărescu, Șos. București – Ploiești Bd. Constantin Prezan a fost amenjat între anii 1936 si 1939 cu ocazia expoziției Luna Bucureștilor, după planurile arhitecților Emil Pinard și Frederich Rebhun.

Numit inițial Parcul Național Carol al II-lea, a fost rebotezat în 1948 Herăstrău (de Ia fierăstraul, joagărul care se afla odinioară pe malul lacului), iar în perioada comunistă a devenit Parcul Stalin. Intrarea în parc din Piața Charles de Gaulle (stația de metrou Aviatorilor), de la mijlocul Bd. Aviatorilor, este străjuită de stațuia din bronz a generalului Charles de Gaulle. Intrarea dinspre șoseaua Kiseleff este dominată de Arcul de Triumf. Zona veche a parcului este rezervată relaxării.

Bucuresti Parcul Herastrau
Parcul Herăstrău este situat în partea de nord a orașului București și este cel mai mare parc al Bucureștiului. Parcul Herăstrău are o suprafață de cca 110 ha. Lacul Herăstrău are o suprafață de cca 74 ha. Aleea ce înconjoară Lacul Herăstrău are 5.92 km. Parcul Herăstrău este delimitat de B-dul Prezan Constantin – B-dul Aviatorilor – B-dul Beijing – Șos. Nordului – Str. Elena Văcărescu – Șos. București-Ploiești – Șos. Kiseleff.

Câteva din atracțiile Parcului Herăstrău din București… Atracții Turistice

Aici se află două teatre (unul pentru copii), două pavilioane pentru expoziții, biblioteci, chioșcuri pentru lectura și șah, Insula Trandafirilor, datorată peisagistului austriac Frederich Rebhun, Grădina Japoneză, amenajată în 1998 cu sprijinul Ambasadei Japoniei în România. De la debarcader puteți închiria hidrobiciclete și bărci cu rame sau porni într-o cursă cu vaporul. În perimetrul Expoflora (15 ha) se organizează periodic expoziții florale de mobilier de gradină. Aleea Cariatidelor, care duce înspre Fântâna Modura de la intrarea dinspre Piața Charles de Gaulle, este străjuită, de o parte și de alta, de 20 de statui realizate de sculptorul Constantin Baraschi în anul 1936; sculpturile originale au fost distruse, ansamblul fiind recreat după modelul unei copii aflate azi în Cimitirul Bellu.

București – Aleile din Parcul Herăstrău

Aleile Parcului HerastrauAleile Herăstrăului adăpostesc însa multe alte monumente (printre care Nimfa adormită (1906), Lupta lui Hercule cu Centaurul (1925), opera lui Ion Jalea, Prometeu (1960), opera lui Joseph Marie Thomas Lambeaux și Monumentul Parinților UE de pe Insula Trandafirilor, format din 12 sculpturi reprezentându-i pe oamenii politici care au avut o contribuție însemnată la fondarea UE). Vara, în serile de weekend, pajiștea din zona intrării Charles de Gaulle este transformată în cinematograf în aer liber, la inițiativa CreArT.

Gradina de vară găzduiește în sezonul estival producțiile Teatrului de revistă Constantin Tănase. A doua jumătate a parcului este rezervată sportului, distracțiilor, aici gasindu-se o baza pentru diverse ambarcațiuni (iole, kaiac-canoe, iahturi), terenuri de tenis, baschet, volei, pista de popice, pista pentru role. Aceasta zona este căutată și pentru cunoscutele ei restaurante și terase de vară de pe malul lacului.

În partea dinspre șoseaua Nordului se gașete Insula Copiilor Informații Turistice

Din anul 2011, în zona Pieței Pescărus, de la intersecția dintre bulevardele Aviatorilor și Beijing, a fost amenajată, la inițiativa Asociației Green Revoluțion, Roaba de cultură, o zonă presărată cu pernuțe colorate și hamace care găzduiește vara concerte, proiecții de film, spectacole de teatru, expoziții, ateliere de pictură și olărit, cursuri de dans, activități sportive, o bibliotecă în aer liber, toate cu acces gratuit.

Ideea de a aduce cultura în mijlocul naturii s-a dovedit foarte populara în rândul bucureștenilor. Parcul este locul ideal pentru plimbări pe jos, cu rolele sau cu bicicleta. O alee înconjoară Lacul Herăstrău, pe o lungime de 5,9 km. La intrarea dinspre Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf există două centre de închiriere de biciclete. Tinerii cu vârsta sub 16 ani și pensionarii pot închiria gratuit biciclete timp de 2 ore. Restul persoanelor pot închiria bicicletele pe baza actului de identitate, la tariful de 4 RON/oră sau 15 RON/24 ore. Bicicletele pot fi rezervate online.

La intrarea dinspre stația de metrou Aviatorilor funcționeaza un centru gratuit de inchiriere de biciclete – La Pedale, care dispune de 700 de biciclete. Pe baza unui act de identitate și a unui formular de înscriere veți primi gratuit o bicicletă pentru o plimbare de maximum două ore.

Advertoriale

Articole și documentații din diverse domenii de activitate. Suntem specializați în servicii de optimizare SEO, promovare și servicii de link building. Compania noastră deține peste 90 de website-uri din diverse domenii de activitate.

Articole recomandate

Vă recomandăm
Close
Back to top button