
Termenul de podcasting a devenit popular în zilele noastre. Interesul pentru acest mediu este în creștere și pe bună dreptate.
Nu numai că este convenabil pentru ascultătorii care doresc subiecte de interes. În plus, este valoros și pentru persoana sau afacerea gazdă.
Mai jos în acest articol de blog găsiți șapte motive excelente pentru care un business ar trebui să ia în considerare începerea unui podcast.
Este mai ușoară decât pare începerea unui podcast
Oamenii presupun adesea că podcast-urile necesită o mulțime de echipamente de lux și o investiție mare. Deși cu siguranță puteți ajunge în acel punct, nu trebuie să începeți de acolo.
Atâta timp cât aveți un microfon ce funcționează, o modalitate de a înregistra o conversație cu invitații (dacă aveți invitați) și o modalitate de a distribui conținutul cu publicul dvs., sunteți gata.
Iată o configurare simplă care acoperă ceea ce aveți nevoie.
- microfon;
- echipament de înregistrare;
- echipamente de editare;
- hosting;
- publicare;
- distribuție.
Puteți reface episoadele în alte formate de conținut
Întrucât podcast-ul se bazează pe audio, retransmiterea materialului în alte forme de conținut (video sau articol) e o modalitate excelentă de a crea conținut fără a reinventa roata.
În plus, vă ajută să vă extindeți în continuare acoperirea. E posibil ca o parte din audiența dvs. să nu fie ascultători de podcast-uri, dar pot fi cititori de blog-uri și invers.
Podcast-ul este excelent pentru crearea de rețele și de recomandări
A ajunge la alții pentru a-i avea ca invitați în emisiunea dvs. este o modalitate excelentă de a vă construi rețeaua. Vă va oferi, de asemenea, mai multe șanse să vi se solicite să fiți invitat în alte podcast-uri.
Cu cât vă conectați cu mai mulți oameni, cu atât cresc șansele de recomandări. Din acest punct se poate ajunge la mai multe oportunități și afaceri pentru compania dvs.
Împreună cu crearea de rețele și recomandări, podcast-ul vă poate extinde abilitățile de vorbire în public. O astfel de situație poate duce la evenimente mai complexe.
O modalitate excelentă de a stabili autoritatea și credibilitatea în domeniu.
Stabilește o legătură emoțională cu publicul
Formatul unui podcast vă permite să dezvoltați o relație mai profundă cu publicul. Nu vă ascundeți în spatele cuvintelor de pe o pagină.
Auzindu-vă vocea în mod frecvent, publicul dvs. are impresia că vă cunoaște. Cu cât este mai probabil să stabilești o legătură emoțională cu ei, cu atât cresc șansele să vă urmeze marca și să cumpere de la dvs.
Puteți câștiga bani din această activitate
Nu toți podcasterii doresc sau trebuie să genereze bani. Dar dacă sunteți interesat să câștigați bani din emisiunea dvs., există o serie de modalități de a face acest lucru, inclusiv:
- sponsorizări;
- marketing afiliat;
- promovarea produsului.
Puteți crește traficul către website
Porțiunea audio a podcast-ului poate genera trafic către website. Pur și simplu vă ajută să construiți credibilitatea și autoritatea asupra subiectului.
Situația face ca publicul dvs. să dorească să viziteze website-ul pentru a afla mai multe. Podcast-urile vin cu note de emisiuni (cel puțin ar trebui) pe care oamenii le pot examina.
Pe website se află persoane care examinează notele emisiunii sau chiar transcrierea episodului? Cresc șansele să viziteze alte zone ale website-ului dvs., putându-se transforma în clienți.
Podcast-ul este un conținut de formă lungă unde oamenii sunt atenți
Nu ne place să o spunem, dar atenția noastră se pierde odată cu trecerea timpului. Trăim într-o lume a supraîncărcării informației.
Avem timp să consumăm doar mici bucăți de informații la un moment dat. Cu podcast-urile puteți consuma acele informații în momente când alte forme de conținut nu sunt disponibile.
Cu un podcast puteți sta în trafic timp de o oră și puteți consuma informații valoroase. Oamenii sunt implicați în podcast-uri pentru perioade mai lungi de timp decât în alte tipuri de conținut.
Situația vă oferă oportunități de a vă prezenta cunoștințele și expertiza. De exemplu, într-un mod pe care nu îl puteți utiliza cu alte formate.
Podcast Guesting este o tactică de marketing deosebită
Până acum ne-am concentrat pe crearea propriului podcast. Dar există multe avantaje asociate cu a fi oaspete al podcast-ului altcuiva.
Nu se poate nega faptul că interesul în podcasting a crescut în timp, în special în ultimii 5-6 ani. Credem că acest lucru se întâmplă din câteva motive:
- conținutul a devenit sursa care conduce atât de multe canale;
- este portabil și permite caracterul său multitasking.
Combinația celor două a permis ca popularitatea acestui mediu să crească. Atât din punct de vedere al ascultării, cât și din punct de vedere al producției.
Credem că producerea unui podcast e o idee excelentă și poate oferi multe beneficii afacerii. Există, de asemenea, o mulțime de oportunități în podcasting pentru orice proprietar de afacere.
Interviuri cu oaspeți
Să te prezinți ca oaspete în podcast-uri e unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru afacere. Însă, pentru a avea succes, trebuie să vă prezentați în mod continuu.
Construiți acest lucru ca un canal pentru eforturile dvs. de marketing.
Un interviu pe podcast nu este doar conținut, este un conținut de o calitate excelentă. E modalitate extraordinară de a vă construi expertiza, autoritatea și branding-ul pentru dvs. și afacere.
Atunci când oamenii vă aud vocea, adaugă un nivel mai profund la consolidarea încrederii. Cu cât o persoană are mai multă încredere în dvs., cu atât va fi mai probabil să cumpere de la dvs.
Optimizare SEO și beneficiile podcast-urilor
Din tot timpul petrecut pe servicii SEO podcast-ul poate fi cea mai bună tactică de advertoriale SEO. A fi oaspete în podcast oferă următoarele avantaje:
- vă oferă acces la un public angajat;
- gazda face majoritatea muncii;
- nu aveți practic nicio pregătire de efectuat;
- valoarea ridicată a producției va face conținutul mai accesibil;
- probabil că vor apărea note care vor conduce link-urile către website-ul dvs.;
- recenziile pot ajuta la construirea autorității și a credibilității;
- există potențial de reutilizare a conținutului.
La sfârșitul zilei, optimizarea SEO se reduce la trei lucruri principale:
- cuvinte cheie: trebuie să știți ce cuvinte cheie caută clientul dvs. ideal;
- conținut: trebuie să încorporați aceste cuvinte cheie în conținutul dvs. pe o bază consecventă;
- link-uri: conținutul trebuie să fie văzut și distribuit de alte persoane pentru legătură. Google presupune că este un conținut bun.
Avantajele podcast-urilor în comparație cu articolele de blog
Vă concentrați asupra acestor câteva lucruri de-a lungul timpului? Veți apărea și, probabil, veți ocupa un loc înalt în clasamentul motorului de căutare.
O apariție a unui oaspete pe un podcast este conținutul dvs. „pe steroizi”. Obțineți conținut de înaltă calitate și conștientizare pentru publicul podcaster-ului. Podcast-urile sunt distribuite mai mult decât articolele de pe blog.
Articolele de pe blog necesită multă muncă și consumă timp. Poate că un podcast nu are un număr uriaș de persoane.
Însă, probabil că va avea totuși mai multă implicare decât articolele. Va avea capacitatea de a obține mai multe distribuiri decât articolele obișnuite de pe blog. În aceste condiții, veți primi link-uri înapoi la orice promovați.
Pentru a face acest lucru și mai bine, o mulțime de podcasteri creează și transcriu împreună episoadele lor. Astfel, conținutul cuvântului scris se va potrivi cu conținutul vorbit.
În multe cazuri, dacă apare pe un podcast și acesta nu se transcrie, mulți podcasters vă vor permite să-l transcrieți și să îl reutilizați pentru conținut suplimentar pe website-ul dvs. Vă va ajuta să stimulați zona de optimizare SEO.
Cum să participați la interviuri
Amintiți-vă, acesta este un proces consecvent, nu doar ceva ce faceți din când în când. Este important să alocați timp și atenție. Mai jos sunt câteva modalități prin care puteți aborda accesarea podcast-urilor.
1. Google Search
Google este minunat la afișarea podcast-urilor. Începeți să căutați o industrie ce vă interesează. Tastați pe Google „podcast [industria de interes]” și vedeți ce apare. Destul de simplu, nu?
2. iTunes
iTunes nu doar clasifică podcast-urile, ci include și căutări similare, cum ar fi Google.
3. Amazon
Dacă faceți click pe un link de autor, Amazon va afișa autori înrudiți, care vă pot ajuta să vă extindeți căutarea. Din cercetările dvs., creați o foaie de calcul cu gazde la care doriți să ajungeți.
Majoritatea podcast-urilor au o formă de informații de contact sau un formular. Prin aceste modalități li se cer oamenilor să se prezinte ca invitați.
Odată ce informațiile sunt completate, trebuie să treceți la pasul următor. Faceți gazda podcast-ului să înțeleagă valoarea pe care o va obține intervievându-vă.
Dintr-o perspectivă obiectivă de conținut și legătură, nu vă faceți griji cu privire la cât de mare este show-ul. Sau la dimensiunea publicului. Concentrați-vă pe link-uri și conținut și asigurați-vă că se aliniază obiectivului dvs.
În aproape toate cazurile trebuie să ieșiți și să captați oamenii.
În aceste zile, podcasterii caută oaspeți care se potrivesc temei, care au ceva de oferit și ceva de spus altora. Dacă un podcaster încearcă să decidă între dvs. și un alt invitat, aceste elemente sunt importante. Cu cât arătați mai profesionist, cu atât veți avea mai multe șanse de a fi ales pentru podcast.
Cum puteți ajunge un oaspete grozav
Munca dvs. nu se termină odată ce ați rezervat podcast-ul. Pentru a fi un oaspete excelent și pentru a obține cea mai mare valoare din această expunere trebuie să vă pregătiți cu adevărat.
1. Abonați-vă și ascultați
Dacă doriți să participați la un podcast, abonați-vă la el sau, cel puțin, ascultați-l. Educați-vă cu adevărat cu privire la stilul gazdei și la tipul de întrebări pe care acesta le poate pune.
2. Nu vindeți
Scopul interviului este de a educa sau distra publicul gazdei. Este posibil să aveți ocazia la sfârșitul episodului să spuneți unde vă pot găsi oamenii și așa mai departe.
Însă, nimic nu va distruge un interviu mai repede ca reclama forțată.
3. Răspundeți la întrebări într-un mod succint
Un minut până la 90 de secunde este adesea prea mult pentru un răspuns. Pregătirea vă ajută să fiți clar și concis în livrarea răspunsurilor dvs.
4. Calitatea sunetului
Nimic nu este mai frustrant decât ascultarea unui podcast ce are o calitate slabă a sunetului. Înainte de a intra în interviu, verificați dacă aveți o conexiune solidă la internet sau semnal la telefon.
Căutați un spațiu liniștit pentru a elimina orice zgomot suplimentar.
5. Arătați apreciere pentru oportunitate
După ce sunteți în apel, nu uitați să mulțumiți gazdei pentru invitație, exprimându-vă aprecierea. După finalizarea emisiunii, asigurați-vă că lăsați o recenzie pentru podcast pe iTunes.
Cum să vă promovați interviul de podcast
După emisiune, majoritatea gazdelor de podcast vă vor trimite un link pentru a promova emisiunea. Pot trimite și o copie propusă pentru postările din rețelele de socializare.
Împărtășirea și promovarea interviului dvs. are mult sens. Ajută la răspândirea informației și este un conținut bun pe care oamenii ar putea dori să îl distribuie. Căutați mai multe moduri de promovare în rețeaua dvs.
După ce totul este spus și făcut, cereți gazdei dvs. o recenzie și folosiți-o în marketing pentru a spori autoritatea. Dacă dețineți o companie locală, cereți-i să facă recenzia prin Google.
Gândiți-vă la aceasta ca la o oportunitate de a produce conținut și de a obține legături uimitoare.
Care sunt cele mai bune modalități de a atrage interesul gazdelor podcast-ului? Anunțați că veți fi un partener și un invitat excelent.
Listă de verificare a potențialelor activități după ce ați fost invitat:
- adăugați-l la următorul seminar web. Găzduiți seminarii web? De ce nu faceți un punct culminant al următoarei postări șansa de a vi se asculta interviul recent din podcast?;
- adăugați la e-mail Newsletter. Când cineva se înscrie pentru a primi newsletter-ul dvs. prin e-mail, puteți include fotografii, videoclipuri de prezentare și citate din interviul propriu-zis;
- blog-ul personal. Evidențiați evenimentul cu un articol pe blog. Puteți include note de emisiune, precum și videoclipuri sau fișiere audio încorporate din interviu. Puteți să vă refaceți podcast-ul într-un articol de formă lungă și apoi să încorporați înregistrarea la sfârșit;
- rețele de socializare. Postați link-uri către podcast, videoclipuri, grafică, citate și fotografii. Facebook Live, Instagram Stories și Snapchat sunt excelente pentru un angajament în timp real. De asemenea, Facebook, Instagram Images și LinkedIn oferă platformele perfecte pentru promovarea conținutului;
- retargeting și publicitate cu plată. Publicitatea cu plată pe rețelele sociale poate fi, de asemenea, eficientă. Cu Facebook puteți crea reclame hiper-direcționate pentru persoana ideală care va găsi valoare în interviu;
- semnale prin e-mail. O persoană medie trimite 34 de e-mail-uri de afaceri, zilnic. Acum gândiți-vă dacă v-ați promova podcast-ul în fiecare din acestea. Vă oferă posibilitatea de a ajunge la și mai mulți oameni.