Atracții TuristiceStațiuniTransilvaniaTurism

Poiana Brașov

Paradisul schiorilor și amatorilor de sporturi de iarnă

Poiana Brasov – ușor accesibilă dinspre Brașov ( 12 km) și Rașnov (10 km ), situată la o altitudine de 1020m și inconjurată de 4 masive muntoase (Postavarul, Bucegi, Piatra Craiului și Piatra Mare), Poiana Brasov este una dintre cele mai vechi și apreciate stațiuni, atât pe timp de iarnă, datorita unei infrastructuri foarte moderne ce facilitează practicarea sporturilor pe zapadă, cat și pe timp de vară, pentru drumeții, biking, relaxare și tratament.

Cu siguranța, Poiana (asa cum o alinta cunoscatorii) nu este un loc in care te poți plictisi.

Denumită și Poiana Soarelui, aici găsim o sumedenie de atracții, pentru toate gusturile, de la cele mai simple – saniuș, patinaj, echitație, ciclism, plimbări cu sănii trase de cai, o telegondolă spre Postavarul, 2 telecabine (spre Capra Neagra si Kanzel), 4 telescaune (spre Bradul, Ria, Stadion si Subteleferic), pană la cele mai complexe – 12 pârtii de ski, cu toate gradele de dificultate, snowboarding, plimbari cu ATV-ul. La Cheile Rașnoavei, 9 km depărtare, se poate practica și bungee jumping deoarece aici există cea mai înaltă instalație de acest tip din Europa (160 de metri); de asemenea se pot face sărituri cu parașuta, parapanta, deltaplanul și cățărări.

Poiana Brasov – stațiune de tratament și relaxare

Nevroză astenică, stările de epuizare și surmenaj fizic și intelectual, anemiile secundare și bolile endocrine, unele boli ale aparatului respirator sunt câteva din afecțiunile care recomandă această stațiune cu un climat montan blând drept un loc potrivit de tratament datorită factorilor naturali speciali: aerul pur si intens ozonat, fară praf și particule alergene și presiunea atmosferica relativ scazuta.

Temperaturi prietenoase cu sporturile de zapada

Poiana Brasov ski snowboard si sporturi de iarna

Temperatura medie este vara de 20 grade C și iarna de -5 grade C. Zapadă există incepând cu jumatatea lunii decembrie si pană la sfarșitul lui martie; grosimea stratului de zapadă este in medie de 50-60 cm în Poiană și de aproximativ 1m pe creste.

Poiana Brasov are primul parc de distracție adaptat sezonului, atat pentru familii, cât și pentru amatorii de senzații tari, chiar extreme! Ce inseamnă tubing, zorbing, bubble football, waterball, segway?

La baza partiei Bradul, de luni pana duminica, între 10:00 și 18:00, găsiți deschis acest parc ce vă pune la dispoziție o multitudine de activități inedite, de care probabil nici nu ați auzit pană acum.

Tubing (distracție și adrenalină, în care inele gonflabile de mari dimensiuni alunecă pe o pantă ghidate de mantinele), zorbing (un sport extrem ce constă în rostogolirea unei persoane aflate într-o sferă transparentă, gonflabilă, de mari dimensiuni, pe un teren în pantă), bubble football (sport în care echipamentul tradiţional este înlocuit cu o bilă transparentă purtată de fiecare jucător, care se poate astfel rostogoli sau lupta în teren), segway (vehicole electrice care ajuta la o deplasare mai rapidă) sau waterball (activitate în care, stînd într-o bilă gonflabilă, transparentă şi rezistentă la apă, oricine va putea să meargă deasupra apei, în piscină) sunt ultimele noutați ale zonei, activități ce se schimbă odată cu sezonul. Tarifele sunt intre 5 și 25 lei in funcție de varianta de amuzament aleasa.

 Poiana Brasov Tubing
Poiana Brasov Tubing

 

Distractie in Poiana Brasov, MountainbikeBiciclete pentru mountainbike, biciclete cu patru locuri şi carturi, de închiriat

Familiile pot vizita Poiana Brasov pe biciclete cu patru locuri. Pasionații de pedalat vor putea face şi mountain bike în Poiana Braşov, cu biciclete profesionale de închiriat, însă pentru familii mai distractivă poate fi o vizitare a staţiunii, pe bicicletă cu patru locuri sau cu carturile cu pedale.
Cu siguranță, orice gen de turist ați fi, activ sau relaxat, mic sau mare, aici gasiți întotdeauna ceva de facut și chiar la standarde foarte înalte (aici va mai amintim in plus alte cateva modalitați placute de petrecere a timpului liber: tir cu arcul, snowmobile, airsoft, atv/quad, golf, paintball, karting).

Cazare – atracții – restaurante faimoase

In stațiune, locurile de cazare sunt distribuite în hoteluri și pensiuni, cu grad de clasificare de 2, 3, 4 și 5 stele.
Locuri care pot fi vizitate în Masivul Postavaru: Peștera de Lapte, Pietrele lui Solomon, Muchia Cheii (abruptul Itvig), Templul Idolilor (Bisericuța Pagânilor), rezervația Tâmpa. Traseul Poiana Brasov – Vârful Cristianul Mare este deservit de 2 telecabine care îl parcurg in 5-6 minute.

Aer curat, distracție, voie bună, mâncăruri tradiționale și peisaje de poveste…Poiana Brașov

Dupa atâta distractie, se cere o masă pe cinste. Cele mai căutate restaurante din Poiana Brașov, atât de turiștii români, cât și de cei străini, rămân aceleași iconice: Coliba haiducilor, Șura Dacilor, Vânătorul, Capra neagră și Stâna turistică. Asta nu inseamnă că nu există o sumedenie de restaurante noi și moderne, pentru gusturi cât mai diverse, ci că trebuie să le descoperiți într-una din plimbările prin minunata Poiană.

Advertoriale

Articole și documentații din diverse domenii de activitate. Suntem specializați în servicii de optimizare SEO, promovare și servicii de link building. Compania noastră deține peste 90 de website-uri din diverse domenii de activitate.

Articole recomandate

Vă recomandăm
Close
Back to top button