AfaceriConstrucțiiȘtiri

Prevenirea dezangajării în echipele din domeniul construcțiilor

Angajamentul propriilor angajați este un accent masiv pentru liderii de afaceri. Aceasta nu este o surpriză, având în vedere că lucrătorii angajați sunt mai productivi, mai investiți, au o loialitate mai mare și pot stimula masiv succesul afacerii dvs.

Îmbunătățirea performanțelor angajaților implică adesea crearea unor căi de comunicare mai puternice, activități de consolidare a echipei care dezvoltă relații cu angajații și o monitorizare constantă pentru a ne asigura că nivelurile nu scad. Dar dacă echipa dvs. este dispersată sau pe teren?

Primele semne la care trebuie să fim atenți

Acesta este adesea cazul lucrătorilor din construcții. Rar – dacă există – într-un mediu de birou și adesea la distanță geografică de conducere, echipele de construcții sunt lăsate în mod regulat pe propriile dispozitive în timpul zilei de lucru. Membrii echipe au mai puțin contact cu angajatorul lor.

Această barieră de comunicare reprezintă ceva care poate crește riscul dezangajării. Implicarea angajaților este un obiectiv către care fiecare afacere lucrează continuu, dar dezangajarea poate exista în tăcere în rândul forței de muncă. Dacă este neobservată, poate costa afacerea dvs. scump.

Semnele care pot arăta dezangajarea

Există câteva semne care ne pot spune indirect că membrii echipei nu sunt mulțumiți pe deplin.

Cei care coordonează echipe în domeniul construcțiilor trebuie să fie atenți la următoarele semne:

  • productivitate redusă – angajamentul scăzut în rândul personalului se estimează că va duce la o scădere de 33% a veniturilor din exploatare;
  • comunicare slăbită – oamenii dezangajați sunt mai puțin susceptibili să comunice cu managerul și colegii lor de muncă;
  • lipsa moralului – angajații cu un nivel scăzut de angajare au niveluri mai scăzute de moral și se simt subevaluați;
  • absenteism – angajații care se simt inutili și de mică valoare la locul de muncă sunt mai predispuși să-și ia zile libere pentru a evita să meargă la serviciu;
  • investiții emoționale reduse – cei dezangajați sunt adesea conștienți de obiectivele, strategiile și obiectivele de afaceri pentru viitor, dar nu le acordă prea multă importanță;
  • calitatea mai scăzută a muncii – angajații implicați sunt cu 38% mai predispuși să producă un volum mai mare de muncă, care este, de asemenea, de un nivel mai ridicat.

S-ar putea să credeți că acestea sunt semne de avertizare care pot fi observate cu ușurință în echipele dvs. de construcții – chiar dacă le gestionați de la distanță. În timp ce nivelurile de dezangajare pot fi monitorizate și gestionate cu succes, este ceva care poate fi – și adesea este – ratat.

Dar rezultatele dezangajării pot avea efecte grave, inclusiv creșteri costisitoare ale fluctuației personalului, riscul pierderii clienților, reduceri potențiale ale productivității și echipe demoralizate. În mod clar, acest lucru trebuie abordat.

Angajament și provocări în construcții

Există câteva provocări pe care afacerile din domeniul construcțiilor trebuie să le ia în considerare.

Mici măsuri la timpul potrivit pot scuti afacere de o serie de probleme ulterioare.

1. Comunicarea

Pentru ca personalul angajat să prospere la locul de muncă, trebuie să existe o comunicare liberă și fluidă între forța de muncă și conducerea superioară.

De la asigurarea faptului că echipa dvs. de construcții este conștientă de informațiile de siguranță relevante până la conștientizarea calendarului proiectului și a nevoilor specifice ale clienților, comunicarea puternică este cheia angajaților performanți și implicați.

Aceasta este o provocare în special pentru întreprinderile din construcții. Deși o parte din forța de muncă ar putea fi într-un mediu de birou în care este ușor să puneți întrebări, să partajați informații și să oferiți o politică deschisă, majoritatea echipei dvs. ar putea fi la fața locului, în teren, pentru cea mai mare parte a săptămânii lor de lucru.

Chiar dacă este posibil să aveți un e-mail sau un număr de telefon prin care oricine este binevenit să vă contacteze, acest lucru creează imediat o barieră invizibilă care limitează eficacitatea comunicării dvs.

Experimentarea cu platforme de comunicare poate fi benefică. Fie că încercați o aplicație nouă care are mai multe funcții, cum ar fi chat de grup, mesagerie instantanee, funcții de apeluri sau reevaluați modul în care dvs. și echipa utilizați o metodă de comunicare existentă, găsirea unor modalități de comunicare mai bună vă poate ajuta să depășiți dezactivarea existentă și să reduceți riscurile ca aceasta să avanseze.

2. Platforme de implicare

În plus față de platformele de comunicare, există și sute de platforme concepute special pentru îmbunătățirea implicării angajaților. Fiecare platformă are propriile sale caracteristici specifice, iar multe sunt concepute special pentru industrii precum construcțiile care au lucrători de teren, precum și personal de birou.

De la sondaje mobile și platforme de instruire la mesagerie instant, aceste soluții software oferă soluții simplificate care permit lucrătorilor să-și împărtășească opiniile, să-și pună întrebări, să-și îmbunătățească cunoștințele și multe altele. Toate prin simpla apăsare a unui buton.

3. Construirea unei echipe coezive

Nu doar tu, ca lider de afaceri, trebuie să îmbunătățești comunicarea cu angajații tăi din construcții. Modul în care forța de muncă interacționează reciproc poate merge la fel de departe pentru a-și îmbunătăți moralul și, ca urmare, nivelurile de implicare.

Acționarea pentru a construi relații mai puternice de echipă poate ajuta la evitarea amenințărilor de dezangajare.

De la activități de team building și zile cu proiecte sociale, la comunicări, asigurarea echipei tale să se poată cunoaște reciproc la nivel social, precum și la nivel profesional, este esențială pentru construirea unei echipe coezive care să funcționeze la potențialul maxim.

Gând final

Să știi cum să eviți decuplarea în echipa ta de construcții nu este la fel de ușor ca o soluție alb-negru, netedă. Este ceva la care trebuie lucrat continuu.

Fie că credeți că există sau nu semne de dezangajare în echipa dvs. de construcții, este totuși crucial să luați măsuri pentru a vă asigura că afacerea dvs. nu va deveni victimă. Este ca în medicină. E mai ușor să te lupți cu cauzele unei boli, decât cu consecințele acesteia.

Advertoriale

Articole și documentații din diverse domenii de activitate. Suntem specializați în servicii de optimizare SEO, promovare și servicii de link building. Compania noastră deține peste 90 de website-uri din diverse domenii de activitate.

Articole recomandate

Back to top button