AfaceriȘtiri

Proiecții financiare: de ce sunt importante pentru investitori?

Mulți antreprenori au o idee strălucită de afaceri, dar nu reușesc să o susțină cu proiecții financiare solide

Se știe de mult că mulți antreprenori și proprietari de afaceri nu pun suficient accent pe prezentarea unui caz de afaceri valabil potențialilor investitori atunci când solicită finanțare. Totuși, se întreabă de ce sunt respinși de fiecare dată când încearcă să crească investițiile.

Aceasta e o sursă de frustrare pentru finanțatori și investitori, deopotrivă. Pentru ei, „pescuitul” prin cantități mari de planuri de afaceri slab scrise poate fi o pierdere uriașă de timp. Aduce cu sine riscul multiplelor oportunități ratate.

The Gap Quality

Faptul rămâne că numeroase cereri de finanțare se încadrează la primul obstacol. Informațiile și documentația justificativă, precum și calitatea și experiența relativă a echipei de management, nu sunt la un standard suficient.

Fenomenul este cunoscut pe scară largă sub numele de Gap Quality.

Pe de altă parte, mulți antreprenori și proprietari de afaceri vorbesc de Equity Gap. Se bazează pe presupunerea că există puțină „poftă” din partea investitorilor sau a finanțatorilor de a se angaja cu start-up-uri sau chiar afaceri existente.

Acesta este de fapt un fenomen fals. Investitorii și finanțatorii caută în permanență oportunități de evaluare și finanțare. Din păcate, o mare parte din aceste oportunități nu văd lumina zilei din motivele de mai sus.

Așadar, dacă vă gândiți să solicitați finanțare, acordați-vă un avans important prin elaborarea unei previziuni financiare adecvate.

Încercați să aveți un plan de afaceri care să vă susțină cererea. Investitorii și finanțatorii rareori susțin „ideile”, în ciuda a ceea ce ar putea spune unii academicieni.

În esență, vor să știe că își vor recupera banii într-o anumită perioadă de timp. Dacă vor câștiga bani pentru a-și îndeplini propriile condiții comerciale sau, în cazul investitorilor, vor obține randamente semnificative dintr-o ieșire reușită, de obicei peste cinci ani.

Eficiența unui plan de afaceri bine pus la punct

Acest lucru, pentru unii antreprenori și proprietari de întreprinderi, este un mesaj greu. Pentru cei care împrumută sau investesc, este mult mai puțin despre produse și servicii.

Este mai mult despre piață, concurență, rute către piață, echipa de management și profitabilitate. Aceste fațete, desigur, fac parte din temelia de bază a oricărei afaceri.

În cele din urmă, este esențial să vă asigurați că puteți demonstra modelul dvs. de afaceri unui investitor sau finanțator.

Acest lucru se bazează cel mai bine pe o prognoză financiară solidă. Nu doar pe 20 de pagini A4 care descriu cât de mare este produsul sau serviciul dvs. și cum „prin urmare, va obține cu siguranță multe vânzări”.

Faceți mai întâi prognoza financiară, apoi explicați această prognoză în planul de afaceri. Nu invers!

Prognoza financiară

Domeniul de aplicare al unui plan de afaceri s-a schimbat de-a lungul anilor. Multe platforme și mulți finanțatori stipulează acum ce secțiuni ale unei companii doresc să vadă în etapa de aplicare. Adesea, aceasta înseamnă mult mai puțină „narațiune” decât se întâmpla anterior.

Sunt mult mai interesați de cifre.

Există foarte puține instrumente cloud utile pe piață care vă ajută să creați planuri financiare adecvate. Deși există o mulțime de șabloane de bază disponibile, cele mai multe nu depășesc ceea ce este de fapt necesar.

Pur și simplu nu vor acoperi informațiile în ceea ce privește oferirea de date sau sprijinirea dvs. în pregătirea și producerea a ceea ce aveți nevoie.

Cele mai bune instrumente sunt cele care permit antreprenorilor, întreprinderilor existente și startup-urilor să producă planuri de afaceri și proiecții financiare de înaltă calitate.

Trebuie să facă asta prin intermediul celor mai simple și mai intuitive interfețe. Fără nicio presupunere a experienței anterioare.

Instrumente utile

Merită să alegeți instrumente care sunt la fel de educaționale pe cât sunt de practice în afaceri și care ghidează utilizatorul final în fiecare etapă a procesului de prognoză.

Acest lucru nu numai că ajută proprietarul unei companii să își testeze ipotezele pe măsură ce planul se dezvoltă. Își propune, de asemenea, să îmbunătățească acea calitate a gândirii care intră în modelul de afaceri.

În acest sens, astfel de instrumente pot fi utilizate pentru a educa în continuare un utilizator în principiile de bază solide ale afacerii. Inclusiv rutele către piață, planificarea financiară, inovarea, factorii critici de succes și tehnicile de management.

La rândul său, acest lucru înseamnă că proprietarii de afaceri vor trebui să utilizeze consilieri sau mentori numai atunci când au într-adevăr nevoie de ei.

Concluzii

Opiniile finanțatorilor și mentorilor de afaceri sugerează, cu siguranță, că există dorința de a alege mai multe în acest spațiu. Mulți oameni devin critici cu privire la instrumentele mai îndelungate disponibile antreprenorilor.

În special față de ofertele manuale de tip șablon.

Există un consens din ce în ce mai mare, potrivit căruia aceștia deseori nu reușesc să ofere antreprenorilor și întreprinderilor în creștere cel mai bun sprijin pentru cererile lor de finanțare.

Și, poate cel mai important, mulți dintre ei nu abordează în mod direct întrebările pertinente pe care investitorii și finanțatorii tind să le adreseze antreprenorilor atunci când își propun investițiile.

Prin urmare, dacă vă gândiți să solicitați finanțare, este posibil ca șansele dvs. de succes să fie mai mari dacă vă susțineți cererea cu o previziune financiară robustă și realistă. Completată de un plan de afaceri bine structurat!

Faceți câteva cercetări. Alegeți instrumentele care simțiți că vă vor ajuta să realizați acest lucru. Într-un final, nu vă fie teamă să căutați ajutor specific de la cineva care a trecut printr-o astfel de experiență.

Advertoriale

Articole și documentații din diverse domenii de activitate. Suntem specializați în servicii de optimizare SEO, promovare și servicii de link building. Compania noastră deține peste 90 de website-uri din diverse domenii de activitate.

Articole recomandate

Back to top button