Pentru orice site, găzduirea web este un element esenţial. Performanţa să şi cea a site-ului web se afla în strânsă legătură.
O găzduire web mediocră poate avea consecinţe negative asupra numărului de vizitatori, asupra fidelităţii acestora şi asupra ratei de conversie a site-ului.
Pentru a beneficia de o găzduire web de calitate trebuie să apelezi la un furnizor de găzduire web cunoscut.
Ofertele diponibile actualmente pe piaţa sunt atât de variate încât alegerea găzduirii web se poate transforma rapid într-o misiune dificilă.
Iată câteva trucuri şi sfaturi pentru a nu greşi în alegerea găzduirii web.
Definirea clară a nevoilor. Este imperativ să îţi defineşti nevoile actuale şi aşteptările înainte de alegerea găzduirii web.
Trebuie să alegi găzduirea în funcţie de site-ul web pe care vrei să îl creezi. Nevoile în ceea ce priveşte un site standard, a unui blog, al unui magazin online nu sunt aceleaşi.
Spre exemplu, pentru un site e-commerce vei avea nevoie de integrarea unuia sau mai multor sisteme de plată online:
- PayPal;
- Visa;
- Skrill;
- Virament bancar;
Ai nevoie de integrarea unor aplicaţii anexe? Care este traficul prevăzut pentru site-ul tău?
Nevoile în ceea ce priveşte resursele unui trafic mic nu sunt aceleaşi cu nevoile unui site cu trafic mare.
Răspunsurile oferite la aceste întrebări sunt cele care îţi vor permite să ai o idee mai precisă cu privire la găzduirea de care ai nevoie.
Trecerea în revistă a conţinutului propus de furnizorii web. Acum că ai reuşit să îţi fixezi anumite idei în raport cu neovoile tale, poţi porni în căutarea viitorului tău furnizor de găzduire web.
În această alegere te vei focaliza asupra conţinutului diferitelor formule propuse. În general, trebuie să ţii cont de urmaroarele elemente:
- sistemul de exploatare propus (Linux, Windows) ;
- tipul de server (partajat, VPS, dedicat) ;
- lăţimea de bandă rezervată traficului site-ului (20 GB, 40 GB, 50 GB, 100 GB, nelimitat) ;
- spaţiul pe disc alocat ;
Trebuie să te gândeşti foarte bine înainte de a alege lăţimea de bandă alocată site-ului tău web. Presupunând că vei alege 20 GB, trebuie să ştii că site-ul tău va fi inaccesibil atunci când aceasta quota va fi atinsă.
Cel mai bine este să alegi o opţiune care corespunde cu adevărat cu audienţa scontată pentru site-ul tău web.
În ceea ce priveşte spaţiul disc, cel mai bine este să alegi minim 10 GB. Mai târziu, poţi migra spre un spaţiu disc mai mare.
Verifică posibilitatea de a migra spre alte oferte. Migrarea este un element capital de luat în considerare în alegerea găzduirii web.
Trebuie să fii asigurat de faptul că vei putea migra cu uşurinţă spre oferte, altele decât cele propuse de actualul furnizor de găzduire web.
Alege o formulă care propune un număr mare de adrese de email. Majoritatea soluţiilor de găzduire web oferă posibilitatea de a avea adrese de email dedicate.
Furnizorul ales trebuie să propune acest serviciu dar şi aceste adrese de email trebuie să fie suficiente.